Προκλητική επίθεση με απάδεκτους χαρακτηρισμούς εθνικιστών Αλβανών κατά του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου

 
Προκλητική επίθεση με απάδεκτους χαρακτηρισμούς εθνικιστών Αλβανών κατά του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ενημερώθηκε: 21/09/23 - 21:28

Ανοίκεια επίθεση με ασυνήθιστα απαράδεκτους χαρακτηρισμούς  έκαναν ακραία Μέσα Ενημέρωσης στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο   με αφορμή την απογραφή του πληθυσμού που άρχισε τη Δευτέρα.

Ο Αναστάσιος όμως και οι άλλοι επικεφαλής των θρησκευτικών κοινοτήτων (Καθολική Εκκλησία και η Μουσουλμανική Κοινότητα) κάλεσε τους πιστούς τους να δηλώσουν το θρήσκευμά τους, απαντώντας στη σχετική ερώτηση.

Μάλιστα, ζήτησε από τους πιστούς να επιδείξουν προσοχή και υπευθυνότητα, ζητώντας να καταγράψουν τη θρησκευτική ταυτότητα και να ελέγξουν ότι σημειώθηκε σωστά η απάντηση στην ηλεκτρονική συσκευή της απογραφής.

Το κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου προκάλεσε αντιδράσεις στα τοπικά Μέσα.

Η ιστοσελίδα tpz.al ανάρτησε  άρθρο με τίτλο: «Ο Γιαννουλάτος (σ.σ. χρησιμοποιεί το κατά κόσμον επώνυμό του) καλεί τους ορθόδοξους Αλβανούς να δηλώσουν ελληνική εθνικότητα στην απογραφή του 2023».

Με αφορμή το κάλεσμα στο άρθρο αναφέρεται ο Αναστάσιος  ως  "ο συνταγματάρχης της Ασφάλειας και Ελληνορθόδοξος σοβινιστής, που  έχει σπείρει το διχασμό, όχι μόνο μεταξύ των Αλβανών, αλλά και μεταξύ των ορθόδοξων Αλβανών".

"Είναι εγκληματικό το γεγονός ότι η αλβανική πολιτική τάξη παρείχε υπηρεσίες σε αυτόν τον συνταγματάρχη της ελληνικής Ασφάλειας με τον μανδύα του μη Αλβανού Αρχιεπισκόπου, ο οποίος εξυπηρετεί τα σοβινιστικά προγράμματα της ορθοδοξίας της Εκκλησίας και του ελληνικού κράτους, ανοίγοντας του τον δρόμο για καθετί και ενθαρρύνοντας τους ταραγμένους Αλβανούς, όπως στην περίπτωση του Μπελέρη, τον οποίο έφερε το δίδυμο Μπερίσα-Μέτα για να εφαρμόσει τα ελληνορθόδοξα σοβινιστικά προγράμματα στη Χειμάρρα και ευρύτερα", αναφέρει ο προκλητικός συντάκτης.

Αλλά δε μένει σε αυτό:"Ο Γιαννουλάτος πρέπει να απελαθεί από την Αλβανία για την αντιαλβανική του δράση με αντιαλβανικό πρόγραμμα εδώ και 30 χρόνια και να δημιουργηθεί η Αλβανική Αυτοκέφαλη Εκκλησία", τονίζει ως λύση "για να αποφευχθεί ο διχασμός".

Υπενθυμίζεται οτι ο κ. Αναστάσιος με ανακοινωσή του  καλου΄σε τους ορθόδοξους να πάρουν μέρος στην απογραφή. “Αυτή την εβδομάδα θα αρχίσει κάτι πολύ σημαντικό στη χώρα μας. Η απογραφή του πληθυσμού. Όλες οι χώρες, αλλά ιδιαίτερα η δική μας, έχουν ανάγκη από αλήθεια. Πολλές φορές οι απογραφές αυτές δεν δίνουν ακριβώς την εικόνα της πραγματικότητος. Εμείς έχουμε μια πείρα από την προηγούμενη απογραφή η οποία παρουσίαζε μια εικόνα για τους Ορθοδόξους που ήταν εντελώς άδικη”, τόνισε ο κ. Αναστάσιος ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην όλη διαδικασία.

'Οπως είπε στους πιστούς η απογραφή κρύβει παγίδες  "οι οποίες θα πρέπει να αποφευχθούν έτσι ώστε να μην βρεθεί και πάλι η Ορθόδοξη Εκκλησία προ εκπλήξεων όπως είχε γίνει στην απογραφή του 2011 όταν οι αριθμοί της απογραφής έδειξαν ότι οι Ορθόδοξοι ήταν κάτω από το 10 %, γεγονός το οποίο βέβαια σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα". 

Η απογραφή η οποία  θα ολοκληρωθεί σε δύο περίπου μήνες, όπως έχει ανακοινώσει και η ελληνική Μειονότητα ,εξυπηρετεί σκοπιμότητες της αλβανικής κυβέρνησης καθώς δεν επιτρέπει στα μέλη της να συμμετέχουν ως παρατηρητές  ,ενώ το ερωτηματολόγιο δεν είναι στα ελληνικά.

Σε ο,τι αφορά το θρήσκευμα  ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις ερωτήσεις που έχουν διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο που ίσως μπερδέψουν πολλούς κατά τη διάρκεια της απογραφής.

“Υπάρχει ένα πολύ λεπτό σημείο. Λέει ότι στην ερώτηση σε ποια θρησκευτική κοινότητα ανήκετε η απάντηση είναι προαιρετική. Ήδη αυτό είναι ένα πρώτο περίεργο εμπόδιο. Εκεί σταματούν πολλοί και λεν: «Θες να γράψουμε σε ποια θρησκευτική κοινότητα ανήκεις;». Εάν πει κανείς όχι, τελείωσε το θέμα”, ανέφερε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ