Τα μυστήρια του Λυκαβηττού: Γιατί το σοκαριστικό πόρισμα για τους Αγίους Ισιδώρους παρέμεινε στα συρτάρια της αρχιεπισκοπής επί 5 χρόνια

 
ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΙΣΙΔΩΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 27/09/22 - 23:38

Ως υπάλληλος των ΕΛΤΑ, δεν ήταν και ιδιαίτερα δραστήριος. Ο έλκων την καταγωγή του από το Αργυρομούρι του Αποκόρωνα Χανίων π. Δημήτριος Λουπασάκης φόρεσε το ράσο και από του Ζωγράφου βρέθηκε με "δυσμενή μετάθεση" στο Λυκαβηττό και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μετέτρεψε τον ναό των Αγίων Ισιδώρων που ανήκε στο παλιό ΤΑΚΕ ( Ταμείο Κληρικών Ελλάδος)  και νυν ΤΠΟΕΚΕ σε χώρο προσκύνησης και  προσευχής ασθενών.

Στα χέρια του βρέθηκε με θαυμαστό τρόπο ένας σταυρός με θεραπευτικές ιδιότητες. που σοκάρουν. Όπως έχει γραφτεί, πριν από λίγα χρόνια,έφτασαν στο Λυκαβηττό ένα πούλμαν με 53 ασθενείς εκ των οποίων οι 50  θεραπεύτηκαν.

Η φήμη του ιερέα με τον θαυματουργό σταυρό γρήγορα επεκτάθηκε σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα φαίνεται πως συγκίνησε και πολλούς πολιτικούς και επιχειρηματίες οι οποίοι ζητούσαν τη βοήθεια του π.Δημήτριου.Μάλιστα, εν μέσω covid -19, πήγε με τον σταυρό και ευλόγησε το... υπουργείο Άμυνας. Ένα χρόνο πριν είχε μεταβεί στη Ρωσία .

Εκτός των επισήμων, στους Αγίους Ισιδώρους τα τελευταία χρόνια προσκυνούσαν καλλιτέχνες οι οποίοι διακρίνουν παντού θεϊκά σημάδια, και άλλοι πολλοί που έγιναν διάσημοι από τηλεοπτικά παιχνίδια.

Και μετά ήρθαν τα χιλιάδες θαύματα. Κουτσοί περπάτησαν, παραπληγικοί σηκώθηκαν από τα καροτσάκια, καρκινοπαθείς θεραπεύτηκαν.

Ό ίδιος εξηγεί: 

«Εάν λοιπόν κάποιοι λένε περί των θαυμάτων, τα θαύματα δεν τα κάνει ο παπάς, τα θαύματα τα κάνει ο Τίμιος Σταυρός. Και ο Σταυρός ποιος είναι (;) ο Χριστός. Και ο Χριστός ποιος είναι (;) ο Σταυρός. Οι Άγιοι Ανάργυροι πως θεράπευαν; Εγώ είμαι ένας απλός παπάς που γεννήθηκα, μεγάλωσα, αρρώστησα, κοπίασα, ανέθρεψα τα παιδιά μου. Είμαστε όλοι παρέα εδώ, βλέπετε τον χώρο που έχει μεταμορφωθεί, έχει αλλάξει, ένα σπήλαιο ήτανε όταν ήρθα εδώ κι όλοι μαζί, με βοήθεια τους Αγίους, φτιάχτηκε αυτός ο χώρος» είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περίπτωση μιας κοπέλας, την οποία όπως λέει θεράπευσε:

«Για μια πενταετία παρόλο που είχα τον τίμιο Σταυρό 34 χρόνια στα χέρια μου δεν είχε ακουστεί γιατί δεν ήθελα να πάρει έκταση το θέμα του Σταυρού. Έτυχε λοιπόν σε μια περίπτωση που ήταν μια κοπέλα η Βαρβάρα, από την Μεσσηνία, όπου είχε δει ένα μεγάλο θαύμα από τον Σταυρό όπως έλεγαν οι ίδιοι και οι ιατρικές εξετάσεις της, αυτοί μιλούν δεν μιλάω εγώ, ούτε διαφημίζω εγώ. Αλλά όταν ρώτησα τον Άγιο Πορφύριο και του είπα “Γέροντα μπορώ να λέω το θαύμα;” και γύρισε και μου λέει: “Να το λες, παιδί μου, πολλοί θα πιστέψουνε και λίγοι δεν θα πιστέψουνε. Αλλά μην φοβάσαι, παιδί μου, γιατί πάντοτε θα σε σκεπάζει η χάρη του Σταυρού».

Όλα αυτά όταν έγιναν γνωστά προκάλεσαν την οργή των μητροπολιτών. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δέχτηκε πολλές οχλήσεις και διέταξε έρευνα την οποία ανέλαβε ο νυν μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος. Ο ανακριτής ερεύνησε τα όσα συνέβησαν από το 2014 έως το 2017 και διαπίστωσε σωρεία παραβάσεων. Και αντί να παρέμβει η Σύνοδος, ο ιερέας, άγνωστο γιατί, έμεινε απυρόβλητο με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε όριο.

Μάλιστα, αν και είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, στις 14 Σεπτεμβρίου ημέρα που η Εκκλησία τιμάει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού χιλιάδες πιστών από όλη τη χώρα βρέθηκε στο Λυκαβηττό και δεκάδες τροχονόμους να ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, γύρω από τον ιερέα συγκεντρώθηκε μια μικρή "μοναστική κοινότητα" για  την οποία τώρα η αρχιεπισκοπή αναζητά χώρο.

Τον πρώτο καιρό οι πιστοί δεν ήταν πολλοί στον ναό, ώσπου ο π. Δημήτριος άρχισε να «διαβάζει» ανθρώπους που θεωρούσαν ότι είχαν καταληφθεί από δαιμόνια. ‘Oλο και περισσότεροι επισκέπτονταν το παρεκκλήσι, όλο και περισσότερες οι ευχές που διάβαζε ο πατέρας Δημήτριος. Παράλληλα, τελούνταν και αρκετά μυστήρια, ίσως και εξαιτίας της θέσης του ναού που έχει θέα ολόκληρη την Αθήνα. Άλλωστε, πρόκειται για ένα γραφικό εκκλησάκι χτισμένο -ή μάλλον σκαλωμένο- στην πιο μεγάλη σπηλιά του Λυκαβηττού.

Ανεβαίνοντας τα σκαλιά του ναού, ο επισκέπτης συναντά το εικονοστάσι του Χριστού και τα πετρόχτιστα εικονοστάσια, της οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, της αγίας Παρασκευής, του αγίου Ιούδα του Θαδδαίου και το σπήλαιο του αγίου Αριστείδου. Όλα αυτά σε έναν καταπράσινο χώρο γεμάτο λουλούδια, πάνω από τα φώτα της πόλης. Κάθε μήνα εκδιδόταν και ένα περιοδικό με διάφορα ποιμαντικά θέματα. Επίσης, σε κάθε γιορτή χοροστατούσε ή ιερουργούσε κάποιος ιεράρχης.

Όλα αυτά τα χρόνια ο π. Δημήτριος είχε δημιουργήσει έναν παράλληλο κόσμο σε μικρή απόσταση από το Σύνταγμα. Πολλοί μητροπολίτες τον καλούσαν σε ναούς για να προσκυνήσουν οι πιστοί τον σταυρό και παράλληλα να εξασφαλίσουν και κάποια έσοδα.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ιεράρχη πριν από δύο χρόνια ο οποίος αρνήθηκε πρόταση του ιερέα να περιφέρει τον σταυρό σε ναούς της μητρόπολης.

Το πόρισμα του κ. Ίερώνυμου ήταν σοκαριστικό. Όμως παρέμεινε στα συρτάρια της αρχιεπισκοπής γεγονός που προβληματίζει. Και το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια σιωπής για να ξαναδεί το θέμα ο κ. Ιερώνυμος.

Και το κυριότερο: Αν δεν υπήρχε η επιστολή του μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριου στην οποία μιλούσε για απάτη και αγυρτεία θα είχαν ληφθεί μέτρα; 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ