Θεοφάνια: Σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τα παρατράγουδα

Θεοφάνια: Σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τα παρατράγουδα
Ενημερώθηκε: 06/01/21 - 20:51

Για αυτογκόλ κάνουν λόγο  πολλοί ιεράρχες μετά από τη σωρεία περιστατικών που προκάλεσαν την κοινή γνώμη και εξέθεσαν την Εκκλησία, όπως αυτό του ιερέα στο Λιανοκλάδι  και του μητροπολίτη Καλαβρύτων που τέλεσε αγιασμό αγνοώντας τις συστάσεις.

Έτσι για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη (12.01.2021) όπου θα τεθούν τα περιστατικά στα Θεοφάνια με τους αγιασμούς υδάτων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ορισμένες από τις περιπτώσεις από τα όργανα της τάξης.

«Όπου έχουμε περιστατικά που δεν τηρήθηκε η εγκύκλιος και η επιστολή του Αρχιεπισκόπου θα επιληφθεί η συνεδρίαση της Ιεράς Διαρκούς Συνόδου που θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου», είπε στο newsit.gr ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου και Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Στο μεταξύ ο μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος έδιωξε τις κάμερες από τους ναούς  για να μην πάρουν εικόνες: «Όλες οι κάμερες βγείτε έξω. Θέλω να με συμπαθήσετε για προηγουμένως. Έρχονται να πάρουν εικόνες για να δείξουν και να αποδείξουν ότι η Εκκλησία δε συμμορφώνεται. Η μοναδική είναι συμμορφωθείσα η Εκκλησία στους νόμους του Κράτους. Ας πάνε να μαζέψουνε από αλλού τα συντρίμμια».