Ξεπέρασε κάθε όριο ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος: Προσωποποίησε τον Πούτιν με τον Αγιο Δανιήλ!

 
Ξεπέρασε κάθε όριο ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος: Προσωποποίησε τον Πούτιν με τον Αγιο Δανιήλ!

Ενημερώθηκε: 13/09/22 - 19:21

Ξεπέρασε κάθε όριο ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος ο οποίος προσωποποίησε τον πρόεδρο Πούτιν με τον Άγιο Δανιήλ, ο οποίος είχε καταφέρει να νικήσει τους Μογγόλους αλλά ταυτόχρονα να κρατήσει την ειρήνη στη Μόσχα! 

Τιμώντας την μνήμη του Αγίου, ο Κύριλλος μίλησε για ιστορική αποστολή της Ρωσίας και τον ρόλο του Πούτιν:  «Σήμερα, θέλω να πω ξανά, ότι ζούμε σε πολύ δύσκολη εποχή, και ως εκ τούτου οι προσευχές μας είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τον αρχηγό του κράτους μας, για τον ανώτατο αρχιστράτηγο, για τον Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν, ο οποίος έχει επίσης ιδιαίτερη ευθύνη, για όλους τους στρατιωτικούς ηγέτες και αυτούς που έχουν την εξουσία, ώστε ο Κύριος να κάνει σοφότερο, να τον ενισχύει, να τον φωτίζει, να τον προστατεύει από αμαρτίες και λάθη και ταυτόχρονα να τον εμπνεύσει με ενέργειες που θα προστατεύσει την Πατρίδα μας», είπε ο πατριάρχης.


Προσωποποίησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν σαν τον Άγιο Δανιήλ της Μόσχας που είναι πρότυπο για εκείνους που αναλαμβάνουν την ανώτατη εξουσία στη Ρωσία. «Πιστεύουμε ότι όσο οι άγιοι πρίγκιπες, οι άρχοντες της γης μας, που ένωσαν το πνευματικό, υλικό, ουράνιο, επίγειο, πολιτικό, κρατικό και προσωπικό πνευματικό κατόρθωμα, θα τιμούνται για πάντα έτσι στη Ρωσία», κατέληξε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Ανεφερόμενος στη Ρωσία σήμερα είπε:"Αυτή η κυριαρχία που έχει σήμερα η Ρωσία, καθορίστηκε από τη δύναμη του πνεύματος του ρωσικού λαού και τη δύναμη της πνευματικής επιρροής της Εκκλησίας στην Πατρίδα"

Την ημέρα της μνήμης του Αγίου Δανιήλ, του νεότερου γιου του Αλέξανδρου Νιέφσκι, του πρώτου από τους πρίγκιπες της Μόσχας, ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε ότι η Ρωσία διαδραματίζει ιδιαίτερο ρόλο στην παγκόσμια ιστορία και σήμερα αυτή η ειδική αποστολή της ανατίθεται για άλλη μια φορά .

«Η Ρωσία έχει μια ιδιαίτερη ιστορική διαδρομή, και όταν όλα είναι ασφαλή, ήρεμα, κατά κάποιο τρόπο το σκεφτόμαστε λίγο, αλλά όταν οι καιροί είναι ενοχλητικοί, αρχίζεις να καταλαβαίνεις ιδιαίτερα την παγκόσμια, μοιραία αποστολή της Ρωσίας. Έτσι ήταν και στην αρχαιότητα, έτσι είναι και σήμερα «Αυτή η ειδική αποστολή επιστρέφει ξανά και τίθεται στους ώμους του λαού μας», είπε ο πατριάρχης τη Δευτέρα μετά τη λειτουργία στο μοναστήρι του Αγίου Ντανίλοφ στη Μόσχα.

Ο ο κ.Κύριλλος για μια ακόμη φορά μίλησε για το ανεξάρτητο κράτος της Ρωσίας:  «Αυτό είναι ένα μεγάλο προνόμιο, αλλά είναι επίσης ένας τεράστιος σταυρός, γιατί πάντα υπάρχουν εκείνοι που θα ήθελαν να φέρουν μια τόσο πλούσια, ισχυρή χώρα όπως η Ρωσία στην τροχιά της επιρροής τους»

«Αυτή η κυριαρχία που έχει σήμερα η Ρωσία, καθορίστηκε από τη δύναμη του πνεύματος του ρωσικού λαού και τη δύναμη της πνευματικής επιρροής της Εκκλησίας στην Πατρίδα».

Ο Δανιήλ ήταν γιός του Αλέξανδρου Νιέφσκι , μιας από της σημαντικότερες προσωπικότητες της χώρας των Ρως.

Γεννήθηκε στο Βλαντίμιρ, πρωτεύουσα του πριγκιπάτου Βλαντίμιρ-Σούζνταλ, το 1261. 

Κατά τη διάρκεια της Μογγολικής επιδρομής και των ερίδων που ακολούθησαν μεταξύ των πριγκίπων, ο Άγιος Δανιήλ κατάφερε να κρατήσει την ειρήνη στη Μόσχα, μακριά από αιματοχυσίες. Ήταν πράος και ταπεινόφρων και γι' αυτό ο λαός του τον εκτιμούσε και τον σεβόταν. 

Το 1282 ίδρυσε το πρώτο μοναστήρι της Μόσχας, που είχε μια ξύλινη εκκλησία του Αγ. Δανιήλ. Το 1296 ίδρυσε τη μονή των Θεοφανίων. Έγινε μοναχός λίγο πριν το 1303 που απεβίωσε και ετάφη, σύμφωνα με επιθυμία του, στη μονή του Αγ. Δανιήλ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ