«Άδειασε» τον Πολάκη ο Παρασκευόπουλος: “Εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη”

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ
Ενημερώθηκε: 17/06/16 - 12:39

Στο "άδειασμα" του Παύλου Πολάκη προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, αφήνοντας τον εκτεθειμένο για τις δηλώσεις του περί ''παραδικαστικού κυκλώματος''.

''Είτε είναι δήλωση χωρίς νόημα είτε κριτική οφείλει να έχει επιχειρηματολογία'', ενώ συνεχίζει λέγοντας ''εμπιστευόμαστε την Ελληνική δικαιοσύνη'', ανέφερε ο υπουργός.

Απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας υπό τον κ. Μάκη Βορίδη, δήλωσε επί λέξει:

Για να το πω κομψά: Είτε είναι δήλωση χωρίς νόημα, είτε θεσμική κριτική, η οποία όμως οφείλει να έχει επιχειρηματολογία. Το υπουργείο Δικαιοσύνης και εγώ προσωπικά, εμππιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη και τους δικαστικούς λειτουργούς της, σε απόλυτο βαθμό στη συντριπτική του πλειοψηφία. Δεν υπάρχει κατηγορία στην οποία να μην υπάρχουν εξαιρέσεις. Όμως οι εξαιρέσεις, ελέγχονται θεσμικά.

Το ζήτημα ξεκίνησε ότι ο κ. Πολάκης χθες το βράδυ μιλώντας στο Περιστέρι επιτέθηκε κατά των δικαστών λέγοντας ότι "υπάρχει ένα μεγάλο θέμα με τη δικαιοσύνη. Ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών, για να το πω κομψά, έχει δεσμεύσεις ή τέλοσπαντων να το πω λιγότερο κομψά είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρόντος ή του παρελθόντος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Παραλήρημα Πολάκη: Πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων – Η υπόθεση Μαυρίκου δεν φαίνεται να ήταν και τόσο ατύχημα