Αγία Παρασκευή: Βαριές κατηγορίες σε βάρος των ανηλίκων που επιτέθηκαν στον συνομήλικο τους - Ποινικές ευθύνες και στους γονείς των δραστών

 
Αγία Παρασκευή: Βαριές κατηγορίες σε βάρος των ανηλίκων που επιτέθηκαν στον συνομήλικο τους - Ποινικές ευθύνες και στους γονείς των δραστών

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 09/01/24 - 14:38

Κακουργηματικού βαθμού κατηγορία για ληστεία αλλά και τέσσερις πλημμεληματικού βαθμού απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος τριών ανηλίκων που καταγγέλλονται ότι επιτέθηκαν σε συνομήλικό τους, στην Αγία Παρασκευή. Ποινικές ευθύνες αποδίδονται και σε βάρος των γονιών των παιδιών.

Με βάση την προανακριτική δικογραφία που σχηματίστηκε για την ιδιαίτερης αγριότητας καταγγελλόμενη επίθεση στο αγόρι, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος των δραστών ποινική δίωξη για ληστεία από κοινού (κακούργημα) καθώς και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης από κοινού, παράνομης βίας από κοινού, παράβασης του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα (στην πλημμεληματική της μορφή) και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού. Η δίωξη στρέφεται κατά δύο αγοριών που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί και κατά ενός ακόμη που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη.

Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή Ανηλίκων ο οποίος θα καλέσει ενώπιον του σε απολογία τους κατηγορούμενους ανήλικους.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία που αφορά τους γονείς των αγοριών που επιτέθηκαν στον συμμαθητή τους προς τον οποίο φαίνεται να έχουν επιδείξει σκληρότητα ενώ βιντεοσκόπησαν τις πράξεις τους. Οι γονείς των δραστών είναι πλέον υπόλογοι για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ