Αγριά Βόλου: Μαθήτρια Λυκείου διαβάζει στο πεζοδρόμιο γιατί στο σπίτι δεν έχουν ρεύμα!!!

Αγριά Βόλου: Μαθήτρια Λυκείου διαβάζει στο πεζοδρόμιο γιατί στο σπίτι δεν έχουν ρεύμα!!!
Ενημερώθηκε: 31/01/19 - 13:49

Χτες έγινε γνωστή η τραγική περίπτωση φωτιάς σε σπίτι ανέργου που είχε κομμένο το ρεύμα και χρησιμοποιούσε κεριά για θέρμανση και φως. Σήμε μια άλλη περίπτωση έρχεται να δείξει τις ακραίες συνθήκες φτώχειας που ζουν πολλοί συμπολίτες μας. 

Συνθήκες ακραίας φτώχειας όπως αυτές που βιώνει μια οικογένεια στην Αγριά Μαγνησίας, με τη μεγαλύτερη κόρη, που είναι μαθήτρια Λυκείου, να διαβάζει στο πεζοδρόμιο, υπό το φως του δημοτικού στύλου, καθώς το ρεύμα στο σπίτι είναι κομμένο. 

Άνεργοι και οι δύο γονείς, δεν μπορούν να προσφέρουν στα τρία ανήλικα κορίτσια τους ούτε τα αναγκαία. Καταγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες έγινε από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο κ.  Ζάχο, που σοκαρίστηκε από την εικόνα του κοριτσιού, που διάβαζε στο πεζοδρόμιο.

 Τα παιδιά σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της «Θεσσαλίας» μεγαλώνουν σε συνθήκες φτώχειας και αυτό επηρεάζει την εκπαίδευσή τους.

Οι γείτονες τακτικά προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα, αλλά και χρήματα στην οικογένεια.

Το σχολείο επίσης είναι ενημερωμένο για την κατάσταση των τριών ανήλικων κοριτσιών και θα μπορούσε να αποτελεί ένα δίχτυ ασφαλείας, ιδιαίτερα για τα παιδιά που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας.

Ο πατέρας τους λάμβανε επίδομα αναπηρίας, αλλά όπως έγινε γνωστό αυτό «κόπηκε» και στην οικογένεια δεν υπάρχει εισόδημα.

 Στην Αγριά, σύμφωνα με το ethesalia, είναι κοινό μυστικό η κατάσταση της οικογένειας, αλλά δεν υπάρχει επίσημη και θεσμική κοινωνική υποστηρικτική κινητικότητα και η οικογένεια ζει με την «ελεημοσύνη» των γειτόνων. Εκτός από τη μαθήτρια που φοιτεί στο Λύκειο, η οικογένεια έχει δύο ακόμα κοριτσάκια, ένα στο δημοτικό και ένα στο γυμνάσιο.

Σήμερα το πρωί τελικά επανασυνδέθηκε το ρεύμα στο σπίτι της οικογένειας, με χρήματα που συγκέντρωσαν οι γείτονες.