Αιματηρή καταδίωξη διακινητών μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Αιματηρή καταδίωξη διακινητών μεταναστών στη Θεσσαλονίκη
Ενημερώθηκε: 24/03/19 - 15:53

Αιματηρή κατάληξη είχε διπλή καταδίωξη διακινητών μεταναστών από την Αστυνομία, τα ξημερώματα, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί έκαναν σήμα σε δύο αυτοκίνητα που κρίθηκαν ύποπτα, την ώρα που κινούνταν στην παλιά εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, κοντά στον οικισμό Βασιλούδι. Όταν οι δύο οδηγοί, ένας 34χρονος Λίβυος κι ένας 26χρονος Μαροκινός, αγνόησαν το σήμα των αστυνομικών ξεκίνησε καταδίωξη.

Φτάνοντας στη Σταυρούπολη, δυτικά της Θεσσαλονίκης, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε σε τοίχο και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο οδηγός του συνελήφθη. Αστυνομικοί έβγαλαν από το εσωτερικό του οχήματος τέσσερις μετανάστες, από τους οποίους οι δύο εντοπίστηκαν στο χώρο των αποσκευών και μεταφέρθηκαν με τραύματα στο «Ιπποκράτειο» για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Το δεύτερο αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στην ίδια περιοχή και συνελήφθη ο 26χρονος οδηγός του, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, προέβαλε αντίσταση. Όπως διαπιστώθηκε ο 26χρονος μετέφερε έξι μετανάστες, δύο εκ των οποίων στο πορτμπαγκάζ.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, οι διακινούμενοι μετανάστες είναι υπήκοοι Ερυθραίας και Μπαγκλαντές, και στερούνταν των προβλεπόμενων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Οι συλληφθέντες φέρεται πως είχαν κλέψει τα δύο οχήματα τοποθετώντας πινακίδες κυκλοφορίας που ανήκουν σε άλλα οχήματα. 

Οι αλλοδαποί αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΜΠΕ