Απελάθηκε ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο

Απελάθηκε ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο
Ενημερώθηκε: 05/05/18 - 17:16

Στην Αδριανούπολη επιστρέφει ο Τούρκος αγρότης που συνελήφθη από τις Ελληνικές Αρχές στις Καστανιές Έβρου στα σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία.

Ο 38χρονος Μουσά Αλερίκ από την Αδριανούπολη κρατείτο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, ώσπου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την διοικητική απέλασή του για την παράνομη είσοδό του στην χώρα, όπως όρισε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Τούρκος χειριστής παρουσία δύο δικηγόρων του και ενός διερμηνέα, δέχτηκε να μην εκπνεύσουν οι προθεσμίες για το δικαίωμα προσφυγής του και να παραιτηθεί εγγράφως απ’ όλα τα διοικητικά μέσα, προκειμένου να επιστρέψει στην Τουρκία. 

Διαβάστε ακόμα: Δικηγόρος Τούρκου: Αν το τηλέφωνο των 2 Ελλήνων είναι καθαρό θα τους αποφυλακίσουν

Και οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν ταχύτατα, παρ’ όλο που για ανάλογη περίπτωση οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έχουν συμπληρώσει 66 ημέρες κράτησης στις φυλακές της Αδριανούπολης χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες! Η διαδικασία της μεταγωγής του Τούρκου ξεκίνησε στις 3 το απόγευμα με προορισμό το Τελωνείο των Καστανεών και ο 38χρονος επιβιβάστηκε σε συμβατικό τζιπ της ΕΛ.ΑΣ. με φιμέ τζάμια, χωρίς συνοδεία άλλων δυνάμεων.

Μισή ώρα αργότερα, ο Μουσά Αλερίκ πέρασε από το ελληνικό Τελωνείο με προορισμό αυτό στην τουρκική πλευρά. Άλλη μισή ώρα χρειάστηκαν οι τυπικές διαδικασίες της παράδοσής του από τις ελληνικές αρχές στις τουρκικές για την επίσημη επανείσοδό του στην πατρίδα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τουρκικό έδαφος τον περίμεναν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία, πιθανόν και μέλη της οικογένειάς του.