Από... θαύμα σώθηκε ο ιστορικός ναός του Αγίου Δημητρίου στου Ψυρρή (ΦΩΤΟ)

 
Από... θαύμα σώθηκε ο ιστορικός ναός του Αγίου Δημητρίου στου Ψυρρή (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 08/05/17 - 13:04

Σωτήρια ήταν η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών στην πυρκαγιά που ξέσπασε στον ιστορικό ναό του Αγίου Δημητρίου στου Ψυρρή, με τους κατοίκους της περιοχής να μιλούν για «θαύμα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο romfea.gr, από το περιστατικό αυτό αποκαλύφθηκε η κρατική αδιαφορία που όλα αυτά τα χρόνια επιδεικνύεται για τον ναό που λειτούργησε ως η πρώτη μητρόπολη των Αθηνών.

ΕΣΠΑ

Έχουν γίνει μελέτες για να ενταχθεί στο , έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με το κόστος να επιβαρύνει τον προυπολογισμό του ναού, αλλα οι προσπάθειες δεν έχουν... πιάσει τόπο.

Όσες φιλότιμες προσπάθειες και αν έχουν γίνει τα έσοδα του ναού είναι πενιχρά. Κάποτε έσφυζε από ζωή η περιοχή. Μόνο που τώρα οι ενορίτες είναι ελάχιστοι και οι πόροι του ναού για να μπουν σύγχρονα συστήματα προστασίας του είναι μηδαμινά.

«Το περιμέναμε να συμβεί με μαθηματική ακρίβεια. Ευτυχώς τα χειρότερα τα αποφύγαμε. Μέχρι πότε όμως θα είναι έρμαιο της κρατικής αδιαφορίας το ιστορικό αυτό μνημείο;» λένε οι κάτοικοι της περιοχής που είδαν σήμερα το στολίδι του Ψυρρή να γλιτώνει παρά τρίχα από το να γίνεται παρανάλωμα του πυρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλλάζει ο καιρός - Έρχεται καύσωνας σε λίγες ημέρες

Ο 52χρονος βιαστής συνεχίζει προκλητικά να υποστηρίζει πως όσα συνέβησαν στο υπόγειο στη Δάφνη ήταν με την θέληση του 20χρονου κοριτσιού

Χανιά: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για οπλισμένο άνδρα