Απογοήτευση από τη στάση του Στέφανου Τσιτσιπά στο ζήτημα του εμβολιασμού

Απογοήτευση από τη στάση του Στέφανου Τσιτσιπά στο ζήτημα του εμβολιασμού
Ενημερώθηκε: 17/08/21 - 10:03

Απέκτησε και η χώρα μας τον πρώτο celebrity αντιεμβολιαστήο οποίος έγινε και το είδωλο των Ελλήνων αντιεμβολιαστών. Ο Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς λίγο πριν την έναρξη του Cincinnati Masters 2021 αποκάλυψε ότι δεν  δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και θα το κάνει μόνο αν γίνει υποχρεωτικό.

«Δεν έχω κάνει το εμβόλιο, κανείς δεν το έχει θεωρήσει υποχρεωτικό έως τώρα. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα εμβολιασθώ, αλλά μέχρι να γίνει υποχρεωτικό, δεν πρόκειται να το κάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς που πρόσφατα ανέβηκε στο νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη.

Σημειώνεται ότι ο εμβολιασμός είναι ένα θέμα που διχάζει και τους παίκτες του τένις. Το νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη, ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξέφρασε τον Απρίλιο την ελπίδα ότι το εμβόλιο κατά της Covid-19 δεν θα γίνει υποχρεωτικό για τους παίκτες και αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν έχει εμβολιαστεί ή όχι. 

Από την πλευρά του ο Ρότζερ Φέντερερ είχε δηλώσει ότι εμβολιάστηκε με Pfizer ενώ ο Ραφαέλ Ναδάλ έχει πει ότι «η μόνη διέξοδος από αυτόν τον εφιάλτη είναι ο εμβολιασμός. Η ευθύνη μας είναι να το αποδεχτούμε».

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τέτοια εποχή ο Στέφανος Τσιτσιπάς συμμετείχε στην καμπάνια της ελληνικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό «Μένουμε Ασφαλείς», παροτρύνοντας τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα. Ο ίδιος όμως πρόσφατα κατηγορήθηκε από μέρους του Τύπου και στα social media ότι «έσπασε» την καραντίνα «ραπετεύοντας» στο Ντουμπάι για να διασκεδάσει....