Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για συμφωνία με Πολιτεία: Τελευταία υπάρχει πολύ παραφιλολογία και συνομωσιολογία

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για συμφωνία με Πολιτεία: Τελευταία υπάρχει πολύ παραφιλολογία και συνομωσιολογία
Ενημερώθηκε: 07/12/18 - 16:16

Η Ιεραρχία θα αποφασίσει για το ζήτημα σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο και μέλη του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ) και αμέσως μετά, σύμφωνα με το dogma.gr,  επεσήμανε ότι τελευταία υπάρχει πολύ παραφιλολογία και συνομωσιολογία τονίζοντας πως «λέγονται πολλά που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Αυτό που προέκυψε από την συνάντηση είναι ότι είμαστε σύμφωνοι με ό,τι αποφάσισε η Ιεραρχία, δηλαδή να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία, να συγκροτηθεί μία επιτροπή, όπως προβλέπει η απόφαση, που θα συμμετάσχουν και ιερείς με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων τους και ο καρπός αυτός θα ξαναπάει στην Ιεραρχία να συζητηθεί, διότι η Ιεραρχία θα εγκρίνει, θα διορθώσει ή θα απορρίψει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ 

Ο πρ. του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής εξέφρασε την ικανοποίησή του από την συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και από την απόφαση της Ιεραρχίας επισημαίνοντας ότι θα περιμένουν τις αποφάσεις της επιτροπής

Ολοκληρώνοντας την συνάντησή του ο Αρχιεπίσκοπος με τον ΙΣΚΕ παρέδωσε στα μέλη του,  υπόμνημα το οποίο διευκρινίζει, πως οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί θα διασφαλίζει τα δικαιώματα του κλήρου κι εννοεί : (μισθοδοσία, ασφάλεια, συνταξιοδότηση, οργανικές θέσεις κλπ) και να κατοχυρωθεί και συνταγματικά  η μισθοδοσία των κληρικών.