Αρνείται ο Ιμάμης ότι είναι δικά του τα πιστόλια και επιμένει πως δεν γνωρίζει

Στον προαύλιο χώρο του Τζαμιού εντοπίστηκαν δύο πιστόλια, το ένα με σιγαστήρα και 30 σφαίρες, με αποτέλεσμα αμέσως οι Αστυνομικοί να προχωρήσουν στη σύλληψη του Ιμάμη
Ενημερώθηκε: 28/03/17 - 23:44
Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Αν και πολύωρη η ανάκριση του 47χρονου Ιμάμη του Τζαμιού από το χωριό Ηλιόπετρα της Ξάνθης, εκείνος επιμένει ότι δεν ήταν δικά του τα δύο πιστόλια και οι σφαίρες, ανάμεσά τους και σφαίρες πολεμικού τυφεκίου και επιμένει να ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει πως βρέθηκαν εκεί.

Αύριο το πρωί με την σχηματισθείσα πάντως δικογραφία σε βάρος του αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Ξάνθης από τον οποίο προφανώς θα λάβει προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στις ελληνικές Αρχές και συναγερμό στην ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική, που παρακολουθούν διακριτικά την υπόθεση και συμβουλεύουν τις τοπικές Αρχές.

Όλα ξεκίνησαν όταν αξιωματικοί της Ασφάλειας Ξάνθης έλαβαν σχετική πληροφορία και πραγματοποίησαν έρευνα το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του Τζαμιού, όπου εντόπισαν κρυμμένα δύο πιστόλια, το ένα με σιγαστήρα και 30 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων.

Στο σπίτι του Ιμάμη εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό αεροβόλο, το οποίο είναι και το μόνο που παραδέχεται πως του ανήκει, καθώς γνωρίζει άλλωστε ότι ειδικά το τελευταίο δεν αποτελεί τεκμήριο ενοχής. Αμέσως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν στην σύλληψή του Ιμάμη, ο οποίος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Ξάνθης και ανακρίθηκε. Να σημειωθεί, ότι αυτό συμβαίνει μέσα σε μία χρονική περίοδο όπου ήδη είναι πολύ τεταμένο το κλίμα με την γειτονική Τουρκία και ενώ η περιοχή της δυτικής Θράκης συγκεντρώνει πολλά... βλέμματα.

Τα όπλα και οι σφαίρες θα σταλούν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για έρευνα. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, οι «καλοθελητές» έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός και να κάνουν λόγο για προβοκάτσια γκιουλενιστών. Ο Τούρκος γενικός πρόξενος Κομοτηνής αλλά και η ψευτομουφτεία Ξάνθης, όπου ανήκει ο ιμάμης Ηλιόπετρας, φέρεται να διοχέτευσαν στον ελεγχόμενο από εκείνους τουρκόφωνο Τύπο της Ξάνθης ότι πρόκειται για συνωμοσία με εμπλοκή των γκιουλενιστών της FETO...

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι γίνεται ρητή αναφορά σε επιχειρήσεις του Γκιουλέν στη Θράκη και επιχειρείται εξαγωγή στη χώρα μας ενός εσωτερικού προβλήματος της Τουρκίας αφενός ενόψει δημοψηφίσματος και αφετέρου διότι έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση από τα ευρήματα.

Σημειώνεται ότι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν καταστήσει σαφές επανειλημμένα ότι δεν θα επιτραπεί η μεταφορά στην Ελλάδα των εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας.

Σχετικά Θέματα:

Συναγερμός στην Ξάνθη: Βρέθηκαν όπλα και σφαίρες σε τζαμί

Πρωτοφανής πρόκληση στελέχους της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη: Είμαστε μιλιούνια, θα δείτε!