Αθώος δηλώνει γνωστός σκηνοθέτης που κατηγορείται για βιασμό νεαρής ηθοποιού – Εξετάζεται μάρτυρας «κλειδί»

 
DIKASTHRIO

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 20/03/24 - 16:27

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθισε σήμερα (20/3) γνωστός τηλεοπτικός σκηνοθέτης μετά από καταγγελία νεαρής ηθοποιού για βιασμότης, πριν από 14 χρόνια. Ο κατηγορούμενος δεν αρνήθηκε την ερωτική συνεύρεση, ωστόσο αρνήθηκε την κατηγορία ότι την κακοποίησε.

O κατηγορούμενος παίρνοντας το λόγο, μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου σε βάρος του, δήλωσε αθώος. Έχει υποστηρίξει ήδη από την προδικασία ότι συνευρέθηκε σεξουαλικά με την καταγγέλλουσα αλλά με τη συναίνεσή της, δεν την κακοποίησε, δεν χρησιμοποίησε βία σε βάρος της.

Ωστόσο, η καταγγέλλουσα περιέγραψε γλαφυρά και με λεπτομέρειες τη σεξουαλική κακοποίησή της από τον γνωστό τηλεοπτικό σκηνοθέτη, στο αυτοκίνητό του, πριν από 14 χρόνια, τον Ιούνιο του 2010. Βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, σύμφωνα με την καταγγελία της.

Στην δικαστική αίθουσα, από νωρίς το πρωί βρέθηκαν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση, είτε υπέρ του κατηγορουμένου ή του υπέρ της καταγγέλουσας. Χαρακτηριστικά παρεβρέθηκαν η Μαρκέλλα Γιαννάτου και η Κατερίνα Διδασκάλου οι οποίες αναμένεται να καταθέσουν κατά του σκηνοθέτη. Η Μαρία Τζομπανάκη περιλαμβάνεται στους μάρτυρες της δικής.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος έχει ζητήσει να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο Κώστας Αρζόγλου, η Μέλπω Κωστή κι άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

Η δίκη συνεχίζεται και εξετάζεται ένας ακόμα μάρτυρας, που θεωρείται βασικός, καθώς σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, αμέσως μετά της τηλεφώνησε για να μάθει τι ακριβώς είχε γίνει την μοιραία νύχτα μεταξύ του σκηνοθέτη και της ηθοποιού.

Πηγή: ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ