Αττική Οδός: 600 οχήματα εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένα ακόμη (ΦΩΤΟ)

 
Αττική Οδός: 600 οχήματα εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένα ακόμη (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 26/01/22 - 14:10

Τρίτη ημέρα από το χιονιά και περίπου 600 οχήματα εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό με τα συνεργεία της εταιρείας διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου να προσπαθούν να τα μετακινήσουν για να ανοίξουν το δρόμο.

Τα αυτοκίνητα εντοπίζονται σε τμήματα της Αττικής Οδού όπως είναι η έξοδος της Περιφερειακής Υμηττού, η Παλλήνη κ.α

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ειδοποιηθεί οι οδηγοί για να παραλάβουν τα οχήματά τους μέσα από τα στοιχεία των πινακίδων. Ωστόσο όπου αυτό δεν είναι εφικτό η εταιρεία επιχειρεί να μεταφέρει τα ΙΧ προς την λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) για να απελευθερώσει το δρόμο.

Η εταιρεία λειτουργίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία και περιμένει να ανάψει το πράσινο φως για να δώσει ξανά σε κυκλοφορία την Αττική Οδό. Στόχος είναι αυτό να συμβεί εντός της ημέρας. Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου έχει ήδη καθαρίσει από το χιόνι, κάτι που θα επέτρεπε να δοθεί άμεσα σε κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος.

Δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι λεπτομέρειες για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ

Ο Πρωθυπουργός έχει εισηγηθεί από χθες την επιβολή αποζημίωσης 2.000 ευρώ ανά όχημα που έμεινε εγκλωβισμένο μέσα στην Αττική Οδό ωστόσο ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι λεπτομέρειες για το πως θα χορηγηθούν τα χρήματα στους χιλιάδες δικαιούχους.

Όπως όμως επισημάνθηκε πριν από λίγο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, θα είναι ανεξάρτητες από τις αποζημιώσεις που θα διεκδικήσουν οι ιδιώτες από την εταιρεία για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί.