Αυλώνας: Ξέσπασε δασική πυρκαγιά σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο

Αυλώνας: Ξέσπασε δασική πυρκαγιά σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο
Ενημερώθηκε: 17/03/18 - 22:06

Αυλώνας: Συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο, το μεσημέρι στην περιοχή Βούτημα Αυλώνα Αττικής. Είναι η πρώτη δασική πυρκαγιά του χρόνου το σημείο είναι εξαιρετικά δύσβατο καθώς πνέουν δυνατοί άνεμοι οι οποίοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Νεκρός ηλικιωμένος από φωτιά μέσα στο σπίτι του

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι φλόγες βρίσκονται κοντά στη μονή Στουδίου, ενώ δεν αποκλείεται οι αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωσή του, παρότι τις πρώτες ώρες η Πυροσβεστική Υπηρεσία βεβαίωνε πως από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν κατοικίες ή εργοστάσια. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο και δύο Αεροσκάφη.

Συναγερμός στην πυροσβεστική και σε Ηλεία και στην Κρήτη

Σε εξέλιξη μέχρι και αργά το βράδυ οι πυρκαγιές στις Στρόβλες και στο Μουρί του Δήμου Κισσάμου στο νομό Χανίων. Στην πρώτη επιχειρούν 20 άνδρες με 7 οχήματα και στη δεύτερη, η οποία βρίσκεται σε ύφεση, 14 άνδρες με 8 οχήματα, έχοντας ήδη κάψει 15 στρέμματα δασικής έκτασης.

Φωτιές ξέσπασαν όμως και στο Λασίθι και συγκεκριμένα στο Λάστρος και στον Ξηρόκαμπο Σητείας, όπου οι πυροσβέστες προ σπαθούν να τις θέσουν υπό έλεγχο. Όλες οι φωτιές δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές, ωστόσο οι πυροσβέστες έχουν να παλέψουν με τους ισχυρούς ανέμους.

Την ίδια ώρα νέος συναγερμός για την Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμανε στην Ηλεία. Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της Πηνείας στον Ανθώνα και τα Άγναντα και όπως αναφέρει το ilialive καίει σε πέντε μέτωπα.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.