Αυτή είναι η συμμορία των Γεωργιανών που κατηγορούνται για ληστείες και κλοπές

Αυτή είναι η συμμορία των Γεωργιανών που κατηγορούνται για ληστείες και κλοπές
Ενημερώθηκε: 16/06/17 - 17:04

Στη δημοσιότητα δίνονται κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 8 αλλοδαπών, εκ των οποίων οι 7 Γεωργιανοί και ένας Ουκρανός, μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και κλοπές από διαμερίσματα, που εξαρθρώθηκε στις 5 Ιουνίου 2017 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστείας από κοινού, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού και κατ' εξακολούθηση από δύο ή περισσότερους δράστες που είχαν ενωθεί για την διάπραξη κλοπών κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, της σύστασης και συμμορίας, της παράνομης οπλοφορίας, της οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής, της υπόθαλψης εγκληματία και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες τουλάχιστον από το 2013, είχαν συστήσει συμμορία και με διαφορετική σύνθεση διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Από τις κατ' οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κλεμμένα υπηρεσιακά πιστόλια. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί πέντε περιπτώσεις και συγκεκριμένα, ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Βύρωνα, τραυματισμός με μαχαίρι μίας Γεωργιανής στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, λόγω προσωπικών διαφορών, τραυματισμός με πυροβόλο όπλο ενός Αλγερινού στον Άγιο Παντελεήμονα, λόγω διαφορών, διάρρηξη σε διαμέρισμα στην Καισαριανή, από το οποίο αφαίρεσαν υπηρεσιακό πιστόλι και διάρρηξη σε διαμέρισμα στην Παγκράτι, από το οποίο αφαίρεσαν επίσης υπηρεσιακό πιστόλι.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1) (επ) AKHALADZE (ον) AMIRAN ή VAZHA ή ZVIAD του AMIRAH ή ZAURI και της TAMARI ή NATELA , γεννηθέντα το 1979 ή 1976 στη Γεωργία


2) (επ) GOGISVANIDZE ή GUGISVANIDZE ή GOGISWNIDZE (ον) VALERIANE ή VALERI του LAULI ή JAULI ή GAVLI και της LIANA , γεννηθέντα το 1973 στη Γεωργία


3) (επ) AKHALADZE (ον) TAMARA του GRIGOR και της VERA , γεννηθείσα το 1959 στη Γεωργία


4) (επ) PKHAKADZE (ον) NATELA του IOSEBI και της NELI , γεννηθείσα το 1977 στη Γεωργία


5) (επ) GOGOLADZE (ον) GULNAZI του SERGO και της LEILA , γεννηθέντα το 1984 στη Γεωργία


6) (επ) CHIKOVANI (ον) MIRIAN του AVTADILI και της MAKVALA , γεννηθέντα το 1984 στη Γεωργία

Και για τους μη συλληφθέντες:

 

7) (επ) ONIANI (ον) KHVICHA του DIOMIDE και της NELIN, γεννηθέντα το 1974 στη Γεωργία


8) (επ) TSKHEVEDIANI (ον) LASHA του CHICHIKO, γεννηθέντα το 1976 στην Ουκρανία

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695532 και 210-8695542 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.