Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Στο τμήμα για την τέταρτη κατάθεση η Γεωργία Μπίκα

 
Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Στο τμήμα για την τέταρτη κατάθεση η Γεωργία Μπίκα

Ενημερώθηκε: 21/01/22 - 10:28

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Η 24χρονη Γεωργία Μπίκα βρίσκεται αυτή την ώρα στο τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη για να καταθέσει για τέταρτη φορά.

Κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για την φραστική επίθεση από συνήγορο του 27χρονου κατηγορουμένου.

Το περιστατικό φέρεται πως έγινε μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς όπου η παθούσα μετέβη για να καταθέσει.

«Ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας», ανέφερε αρχικά η Γεωργία Μπίκα, ενώ πρόσθεσε πως από τη δικαιοσύνη περιμένει «μόνο να βρω το δίκιο μου».

Υπενθυμίζεται ότι έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της νεαρής γυναίκας, κάτι που είχε αιτηθεί ο ίδιος ο δικηγόρος της ώστε να διερευνηθούν τα μηνύματα και οι κλήσεις της ίδιας προς επιβεβαίωση της μαρτυρίας της.

Παράλληλα θα καταθέσουν και φιλικά πρόσωπα της Γεωργίας. Θα καταθέσει εκ νέου η 17χρονη φίλη της Γεωργίας Μπίκα, με την οποία μετέβη στο πολυτελές ξενοδοχείο. Μάλιστα, η φίλη της 24χρονης κοπέλας φέρεται να είχε διαισθανθεί από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα με την αρχική της κατάθεση, ότι κάτι δεν εξελισσόταν ομαλά στην ατμόσφαιρα του πάρτι, τονίζοντας στις ανακριτικές αρχές πως «εγώ με το που μπήκα στον χώρο αρχικά δεν ήθελα να κάτσω», όντας «έκπληκτη από το κλίμα».

Στη λίστα των σημερινών καταθέσεων και ο εργοδότης της Γεωργίας, αλλά και ένα φιλικό πρόσωπο του τελευταίου, καθώς οι δύο άνδρες κλήθηκαν από τη Γεωργία Μπίκα το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο πολυτελές ξενοδοχείο, προκειμένου να τη βοηθήσουν και να την απομακρύνουν από το χώρο.

ΕΔΩ αναλυτικά τι είπε

Χτες, τη δική του εκδοχή για την υπόθεση έδωσε ο 27χρονος που συνελήφθη από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (Δείτε ).

Μπαράζ ερευνών

Του σημερινού γύρου καταθέσεων, προηγήθηκε και νέος γύρος ερευνών στην πολύκροτη υπόθεση, αφού οι αστυνομικές αρχές μετέβησαν χθες στα σπίτια των εμπλεκόμενων, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας έρευνες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα αδέλφια Βασίλη και Ευαγόρα Λεβέντη, τον Κωνσταντίνο Περογιαννάκη και τον Βασίλη Τράφαλη, οι οποίοι βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και διέμεναν στο πολυτελές ξενοδοχείο. Ακόμα, για τον Μάνο Παπαδόπουλο, μετρ του καφέ «Αχίλλειον» στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ο οποίος, σύμφωνα και με τη συμπληρωματική κατάθεση της Γεωργίας Μπίκα, εμφανίζεται ως ο «διοργανωτής» ανάλογων πάρτι, καθώς η ίδια ανέφερε ότι είχε παραστεί σε τουλάχιστον άλλα τέσσερα.

Τοξικολογικές εξετάσεις

Την ίδια ώρα, πίσω από την αργοπορία της έκδοσης των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης, η αιτία φέρεται να είναι η υποστελέχωση του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής, αλλά και ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η ομάδα των συνεργατών του εργαστηρίου νόσησε από κορωνοϊό, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασής της. Η ομάδα τέθηκε σε καραντίνα, από την οποία εξήλθε πριν από περίπου μία εβδομάδα. Η εξέταση του δείγματος ξεκίνησε την Τρίτη, εφόσον κρίθηκε απαραίτητο τη Δευτέρα να γίνει η αλλαγή ενός ανταλλακτικού ώστε να αυξηθεί η ευαισθησία του. Σύμφωνα με πηγές, η αποστολή δείγματος στην Ελβετία δεν γίνεται για πρώτη φορά και έχει επαναληφθεί στο παρελθόν σε αντίστοιχο περιστατικό.

Ερευνες και στην Κύπρο, έπειτα από πληροφορίες για συμμετοχή Κυπρίων στο πάρτι – Καταγγελίες και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η υπόθεση της 24χρονης, ωστόσο, δεν απασχολεί πλέον μόνο τις ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Νίκο Διαλυνά, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν Κυπρίους και Κύπριες να συμμετέχουν στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι όπου βρέθηκε η 24χρονη. Στην Κύπρο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ώστε να ληφθεί πληροφόρηση αλλά και μαρτυρίες, με σκοπό αυτές να διερευνηθούν.

Παράλληλα, ο Ηλίας Γκιώνης, ο ακτιβιστής που έκανε γνωστή την υπόθεση της 24χρονης, συνεχίζει τις αναρτήσεις, λέγοντας πως λαμβάνει συνεχώς νέες πληροφορίες. Σύμφωνα με τον Γεώργιο Ζήση, τον δικηγόρο του κ. Γκιώνη, ο ακτιβιστής δέχεται μηνύματα από πολλές πόλεις της Ελλάδας ότι συμβαίνουν εξίσου κι εκεί τα ίδια περιστατικά, από κοπέλες που έχουν κληθεί σε πάρτι ή που γνώριζαν αντίστοιχα σκηνικά.

Διαρροή καταθέσεων

Σε συνέχεια, πάντως, της διαρροής καταθέσεων των εμπλεκομένων στην υπόθεση σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση. Στο επίκεντρο της διενέργειας έρευνας θα βρεθεί το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.