Χαλάει ο καιρός τις επόμενες μέρες

Χαλάει ο καιρός τις επόμενες μέρες
Ενημερώθηκε: 21/10/18 - 02:26

Έρχεται ο «Ορέστης» μετά τον «Ζορμπά» και αναμένεται να φέρει πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες, ακόμα και χιόνια στα ορεινά...

Μετά τους 28 βαθμούς που είχαμε το Σάββατο στη Κέρκυρα και τους 27 σε Ανδραβίδα Τυμπάκι και Καστελόριζο ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί και  την ερχόμενη Τρίτη η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου με βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα .

Βέβαια όταν τα προγνωστικά μας δίνουν για τις επόμενες ημέρες βροχές και καταιγίδες πρέπει εγκαίρως να προειδοποιήσουμε τον κόσμο γι’ αυτήν την αλλαγή του καιρού για να μη μας πιάσουν τα καιρικά φαινόμενα στον «ύπνο». 
Το αβαθές χαμηλό που βρίσκεται στο Τυρρηνικό πέλαγος είναι αυτό που θα βαθύνει τις επόμενες ημέρες καθώς θα ενισχυθεί από την ψυχρή μάζα που έρχεται από τη βόρεια Ευρώπη και περιγράψαμε στο προηγούμενο άρθρο μας.

Ο Καιρός της Κυριακής 21/10/2018

Την Κυριακή σε όλη τη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν στα δυτικά και θα εκδηλωθούν βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες που βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι βοριάδες θα έχουν μέγιστη ένταση στο Αιγαίο τα 5 μπ ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μπ . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 22 με 25 βαθμούς , δηλαδή σε τιμές περίπου κατά 4 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Στην Αττική αρχικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 3 με 4 στα ανατολικά 4-5 μπ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μπ Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς.

Η πρόβλεψη του καιρού για Δευτέρα(22/10) & Τρίτη (23/10)

Τη Δευτέρα αρχίζει και οργανώνεται το χαμηλό στη Νότια Ιταλία και παραμένει σχεδόν στάσιμο μέχρι και το απόγευμα και θα μας επηρεάσει με το θερμό του μέτωπο . Προς το βράδυ θα αρχίσει να κινείται αργά ανατολικά Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η θερμοκρασία δεν προβλέπεται να αλλάξει σημαντικά και η ένταση των βροχοπτώσεων θα γίνει περισσότερο αισθητή στα Δυτικά , αν και μέχρι το βράδυ θα έχουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία , τη Θεσσαλία τις Β. Σποράδες , το Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά εκτός Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Δείτε σε βίντεο την είσοδο των ψυχρών αέριων μαζών στην Ελλάδα που θα αλλάξουν τον καιρό

 

Την Τρίτη το μεσημέρι το βαρομετρικό χαμηλό από την Νότια Ιταλία θα βρεθεί στο Νότιο Ιόνιο (ανοιχτά της Μεθώνης) με κίνηση ανατολική νοτιοανατολική. Θα επηρεαστούν οι περισσότερες περιοχές με βροχές και καταιγίδες , αλλά προς το βράδυ θα έχουμε εξασθένηση των φαινομένων στη Βόρεια Ελλάδα . Λόγω της σύγκλισης των αερίων μαζών στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας (παρατηρείστε τους ΒΑ ανέμους στο Β Αιγαίο και τους ΝΑ στο Νότιο) οι βροχές θα είναι συνεχείς και «στρωτές» . Βέβαια με την διέλευση του μετώπου από το απόγευμα ανατολικότερα θα έχουμε πρόσκαιρη ένταση σε Ανατολική Πελοπόννησο, Εύβοια ανατολική Θεσσαλία και αργότερα στο Ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα πέσει αλλά τα χιόνια θα είναι λίγα και πάνω από τα 2000 μέτρα υψόμετρο., ενώ οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και πρόσκαιρα τα 7 με 8 μπ .

Δείτε σε βίντεο την πρόγνωση του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά σε βίντεο για το διάστημα από Κυριακή 21/10 έως και την Παρασκεύη 26/10: