Δείτε σε ποιες περιοχές της Αθήνας υπάρχει πιθανότητα να χιονίσει

 
Δείτε σε ποιες περιοχές της Αθήνας υπάρχει πιθανότητα να χιονίσει

Ενημερώθηκε: 23/11/16 - 13:33

Αυξάνονται ώρα με την ώρα οι πιθανότητες όχι μόνο για πολύ κρύο μέσα στην Αθήνα, αλλά και για χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου των Αθηνών αλλά και στο νομό Αττικής.

Σύμφωνα το Greek-Weather.Org, το χρονικό διάστημα 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου, νιφάδες φαίνεται να βλέπει ακόμα και το κέντρο της πρωτεύουσας, γεγονός σπάνιο για αυτή την εποχή, μιας και τα χιόνια στην Αθήνα συνήθως εμφανίζονται κατά τους μήνες Ιανουάριο και Δεκέμβριο.

Ο φετινός Χειμώνας φαίνεται να μας προετοιμάζει για αρκετό κρύο, χιόνια και ισχυρές καταιγίδες από αρκετά νωρίς... Οι ψυχρές αέριες μάζες από την Ρωσία θα φτάσουν ως και την κεντρική χώρα.

Σύμφωνα πάντα με το Greek-weather.org περισσότερες πιθανότητες για χιονοπτώσεις στην Αθήνα, λαμβάνουν οι περιοχές του Αγίου Στεφάνου, του Διονύσου, της Πεύκης, της Αγίας Παρασκευής, των Θρακομακεδόνων, της Κηφισιάς, του Γαλατσίου, του Αμαρουσίου, αλλά και του Χολαργού και του Χαλανδρίου. Σε αυτές τις περιοχές φαίνεται να υπάρχει πιθανότητα ως και 70-75% για να χιονίσει και γενικότερα να πέσουν νιφάδες.

Τώρα για περιοχές του κέντρου της Αθήνας αλλά και των ανατολικών, δυτικών και νότιων προαστίων οι πιθανότητες είναι λιγότερες. Στο κέντρο της Αθήνας οι πιθανότητες για νιφαδόπτωση ή χιονόπτωση κυρίως την 1η Δεκεμβρίου ανέρχονται περίπου στο 30-40%.