Δεκάδες απεγκλωβισμοί από την Πυροσβεστική και σήμερα σε πληγείσες από τον χιονιά περιοχές

Δεκάδες απεγκλωβισμοί από την Πυροσβεστική και σήμερα σε πληγείσες από τον χιονιά περιοχές
Ενημερώθηκε: 10/01/17 - 22:21
Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί και σήμερα η Πυροσβεστική για παροχές βοήθειας και απεγκλωβισμούς σε πληγείσες από τον χιονιά περιοχές και έχει ανταποκριθεί με υπεράνθρωπη προσπάθεια σε όλες. Συγκεκριμένα, στην Αλόννησο η Πυροσβεστική προχώρησε στην μεταφορά 5 ατόμων σε ασφαλές σημείο και σε 10 κοπές δέντρων. Στο νησί έχουν μεταβεί 15 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με ειδικό εξοπλισμό από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Θεσσαλίας για ενίσχυση των δυνάμεων του νησιού, συνδράμοντας σε παροχές βοηθείας.

Στην Σκόπελο, οι πυροσβέστες μετέφεραν δύο ανήλικα παιδιά σε ασφαλές σημείο, μία νοσοκόμα στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, έναν ασθενή στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και προχώρησαν στον εκχιονισμό και απεγκλωβισμό μάνας με το παιδί της από σπίτι. Στην Αττική, οι πυροσβέστες μετέφεραν δύο νεφροπαθείς για αιμοκάθαρση, από τις περιοχές του Ζωγράφου και του Μαρκόπουλου και 3 άτομα που ακινητοποιήθηκε το όχημα τους στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών στο ύψος του Τιτάν Μάνδρας.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, μετέφεραν ένα άτομο από ακινητοποίηση οχήματος στην περιοχή Ασίτες, σε ασφαλές σημείο και προχώρησαν σε μία άντληση υδάτων στο Ηράκλειο. Στη Λέσβο, προχώρησαν σε δύο κοπές δέντρων, μετέφεραν δύο νεφροπαθείς στο Νοσοκομείο από τα χωριά Σκόπελος και Παππάδος και δύο άτομα από ακινητοποίηση οχήματος στην περιοχή Λεπέτυμνος, σε ασφαλές σημείο.

Στη Λήμνο, μετέφεραν τρεις νεφροπαθείς στο Νοσοκομείο. Στην Εύβοια, μετέφεραν μία έγκυο στο Κέντρο Υγείας Κύμης και έξι άτομα από τον από το Μεσόκαμπο, σε ασφαλές σημείο στην Κύμη. Στην Φθιώτιδα, μετέφεραν έναν κτηνοτρόφο από το ποιμνιοστάσιό του πίσω στο σπίτι του στην περιοχή Βελεσιώτες.

Στην Δράμα, οι πυροσβέστες μετέφεραν έναν ασθενή από την περιοχή Περίβλεπτο Δράμας στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου. Στην Ηλεία, απεγκλώβισαν από ορεινή περιοχή δύο Βρετανούς τουρίστες που είχαν χαθεί στην περιοχή Δραγώγι.

Στην Χαλκιδική, μετέφεραν ένα ασθενή στο Νοσοκομείο Πολυγύρου και τρία άτομα από τις Καρυές στη Δάφνη Αγίου Όρους, ενώ στην Θεσσαλονίκη μετέφεραν μία έγκυο και τον σύζυγό της από σπίτι στην Καλαμαριά, σε Νοσοκομείο. Πρόσθετα, μετέφεραν δύο άτομα από ακινητοποίηση οχήματος στην Άνω Πόλη σε ασφαλές σημείο και δύο άτομα από το Νοσοκομείο πίσω στο σπίτι τους στην Άνω Πόλη.

Σχετικά Θέματα:

Δυο ασθενείς που αποκλείσθηκαν στην Κύμη μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με ελικόπτερο του ΠΝ

Εντοπίστηκε το ζευγάρι των Βρετανών που χάθηκαν στα ορεινά της Ηλείας