Δίκη δολοφόνων Άλκη Καμπανού: «Τώρα μιλάει η δικαιοσύνη», «για πάντα μέσα στη φυλακή»

 
diki dolofonn alki kampanou

Ενημερώθηκε: 18/01/23 - 10:08

Ξεκίνησε στις 9 το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην κεντρική αίθουσα, η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην πρωτοφανή οπαδική επίθεση.

Η ώρα της δίκης για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού

Δώδεκα κατηγορούμενοι και περισσότεροι από 20 συνήγοροι υπεράσπισης θα βρεθούν στο δικαστήριο. Θα καταθέσουν 26 μάρτυρες κατηγορίας και τουλάχιστον 15 υπεράσπισης και 180 είναι μόνον τα αναγνώστεα έγγραφα εκ των οποίων 40 αφορούν βιντεοληπτικό υλικό.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η Αστυνομία για μία διαδικασία, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μήνες. Η αίθουσα του δικαστηρίου φυλασσόταν ενώ κλειστή θα είναι μέχρι το μεσημέρι η οδός 26ης Οκτωβρίου μπροστά στα δικαστήρια.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί έφτασαν στο Δικαστικό Μέγαρο και οι δώδεκα κατηγορούμενοι.

Τώρα μιλάει η δικαιοσύνη, δήλωσε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού προσερχόμενος στο δικαστήριο ενώ η μητέρα του 19χρονου δήλωσε ότι τα ισόβια είναι ισόβια και πρέπει να μείνουν «για πάντα μέσα στη φυλακή».  Δίπλα της βρισκόταν η Ελένη Δαλακλίδου η αδελφή της αδικοχαμένης 34χρονης Ζωής που δολοφονήθηκε στην Ξάνθη το 2012.

Δικηγόρος κατηγορούμενου: Υπάρχουν όλα τα δεδομένα μιας δίκαιης δίκης

«Ξεκινάει η δίκη, όλοι οι συνάδελφοι που υπερασπιζόμαστε κατηγορουμένους έχουμε προετοιμαστεί επαρκώς. Θα έλεγα ότι το αποδεικτικό υλικό το οποίο έχει συγκεντρωθεί είναι ιδιαίτερο και μοναδικό. Έγινε μια δουλειά σε αυτό το διάστημα της προδικασίας σε βάθος. Έχουν αναλυθεί DNA, τηλεφωνικές κλήσεις, υπάρχουν θα έλεγα όλα τα δεδομένα μιας δίκαιης δίκης και όλοι ευελπιστούμε να προχωρήσει αυτή η διαδικασία, να αξιολογηθεί ο ρόλος και η θέση καθενός κατηγορουμένου και να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος Παρασκευάς Σπυράτος, υπερασπιστής ενός εκ των κατηγορουμένων στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Σχετικά με πληροφορίες ότι κανένας από από τους συνηγόρους ή από τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση δεν είπε συγγνώμη ή δεν προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους γονείς του αδικοχαμένου νέου ο κ. Σπυράτος έκανε λόγο για ανακρίβεια και πρόσθεσε ότι αυτό που εισπράττει από τους κατηγορουμένους με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή είναι ότι υπάρχει μια ειλικρινής θέση μεταμέλειας.

«Θεωρώ ότι από την επισκόπηση του πλήρους αποδεικτικού υλικού ότι υπάρχουν δεδομένα, υπάρχουν κατηγορούμενοι οι οποίοι έχουν αποδεχθεί ότι κατάφεραν χτυπήματα και υπάρχει και μια ομάδα κατηγορουμένων η οποία είχε έναν πιο περιφερειακό ρόλο κι ενδεχομένως αυτό θα προκύψει από την αποδεικτική διαδικασία από την κύρια πηγή των γεγονότων[…] το αποδεικτικό υλικό είναι μοναδικό έχουν αναλυθεί μέχρι τα πατάκια των αυτοκινήτων και το DNA και πού βρέθηκε αίμα πού δεν βρέθηκε. Έχουν αξιολογηθεί τα πάντα. Είναι μία υπόθεση η οποία θα δικαστεί θα έλεγα υπό υποδειγματικές συνθήκες».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ