Δίκη μοντέλο κοκαΐνη: Λίγο πριν την απόφαση: Αθώα ή ένοχη;

Σε λίγες ώρες βγαίνει η απόφαση για την 21χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου-Οι πιθανότητες να αποφυλακιστεί
Ενημερώθηκε: 12/03/19 - 22:18

Μοντέλο κοκαϊνη:  Όλα θα κριθούν σε λίγες ώρες για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου η δίκη της οποίας ολοκληρώνεται στο Χονγκ Κονγκ.

Μεταξύ 07.00 - 09.00 ώρα Ελλάδος η Ειρήνη θα γνωρίζει αν θα μείνει για πολύ καιρό στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ ή αν θα αθωωθεί και θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ωστόσο, από την πρώτη μέρα, ο τοποθετημένος εισαγγελέας του κράτους, ήταν κόλαφος εναντίον της αφού ουσιαστικά, ανέφερε ότι η Ειρήνη γνώριζε πολύ καλά το τι κουβαλούσε στις τσάντες της, ενώ παραμέρισε το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα πάνω στο "ένοχο δέμα των 2,6 κιλών κοκαϊνης.  

Ο  δικηγόρος και συνήγορος της Ειρήνης, Σάκης Κεχαγιόγλου, μίλησε  στο Newsbomb.gr για την απόφαση 

«Αύριο το πρωί μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης της προέδρου του δικαστηρίου, οι 7 ένορκοι θα αποσυρθούν σε διάσκεψη και θα εκδώσουν την απόφασή τους. Στην περίπτωση της αθώωσής της τα πράγματα είναι απλά. Αθωώνεται η κατηγορούμενη, αποφυλακίζεται και επιστρέφει στην Ελλάδα.

Εάν κριθεί ένοχη, τότε η δικαστής επιβάλλει την ποινή - για το ύψος της οποίας δεσμεύεται από τη νομοθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Μάλιστα, για την ποσότητα των 2,6 κιλών κοκαΐνης, ο νόμος προβλέπει ποινή κάθειρξης από 24 έως 27 χρόνια.

Χωρίς έφεση 

 

Είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι εάν, η 21χρονη Ειρήνη καταδικαστεί δεν μπορεί να κάνει έφεση», τόνισε ο γνωστός δικηγόρος.

Κατά την απολογία της 21χρονης Ειρήνης παρουσιάστηκε βίντεο από την τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε ο «δήθεν φίλος» του μοντέλου, ενώ η 21χρονη υποστήριξε για το επάγγελμα του πατέρα της, ότι δηλαδή είναι αστυνομικός, ότι ήξερε από εκείνον πώς γίνεται ο έλεγχος των χειραποσκευών στο αεροδρόμιο, και ως εκ τούτου δεν θα διακινδύνευε για κάτι που ήξερε ποια είναι η διαδικασία του..