Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας για βιασμό: Καταθέτουν οι γονείς της ανήλικης αθλήτριας

 
Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας για βιασμό: Καταθέτουν οι γονείς της ανήλικης αθλήτριας

Ενημερώθηκε: 09/05/22 - 14:48

Με τις καταθέσεις των γονιών της καταγγέλλουσας, συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας, που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας, όταν εκείνη ήταν μόλις 11 ετών.

Στην κατάθεσή της, η μητέρα της αθλήτριας, αναφέρθηκε αρχικά στο πως ξεκίνησε να ασχολείται η κόρη της με την ιστιοπλοΐα και στη συνέχεια περιέγραψε τη σχέση που είχε η οικογένειά τους με τον προπονητή. Κάποια στιγμή, όπως κατέθεσε, διαπίστωσε πως η ανήλικη είχε μώλωπες στο κορμί της και όταν τη ρώτησε από που προέρχονται, η κόρη της της απάντησε από το σκάφος.

Για το περιστατικό, όπως ανέφερε, έμαθε η ίδια από ένα ηχογραφημένο μήνυμα που είχε αφήσει η ανήλικη στο κινητό του πατέρα της και έλεγε: «δεν είναι αυτός που πιστεύετε πως είναι. Με βιάζει εδώ και δύο χρόνια και με χτυπάει ανελλιπώς».

Και συνέχισε στην κατάθεσή της η μητέρα «Όταν άκουσα αυτό το μήνυμα αποσαθρώθηκαν όλα τα στέρεα του σπιτιού μου. Εκείνο το ίδιο βράδυ δεν κοιμηθήκαμε καθόλου. Αυτός ο άνθρωπος έγινε η αιτία να διαλυθεί το σπίτι μου».

Ένταση προκλήθηκε όταν ο εισαγγελέας ζήτησε από τη μητέρα να τοποθετηθεί στο γεγονός πως «όσοι μάρτυρες προηγήθηκαν, γονείς συναθλητριών της κόρης της, κατέθεσαν πως είχε σχέση με τον προπονητή». Εκείνη απάντησε: «Το έκαναν για λόγους φθόνου και ζήλιας. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Ίσως να καλύψουν τις πειθαρχικές κυρώσεις που πιθανόν να είχαν τα μέλη του ομίλου» και τόνισε πως δεν είχε έρθει κανείς για να της πει κάτι σχετικό, ούτε και η ίδια είχε αντιληφθεί κάτι ανάλογο.

Η υπόθεση της αθλήτριας είναι η πρώτη του κινήματος #meToo που έφθασε στην Εισαγγελία μετά την κατάθεση της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου. Ο προπονητής είχε συλληφθεί με ένταλμα και είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρίπολης από τις 24 Ιανουαρίου 2021.

Πηγή: ΕΡΤ