Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ: Προβάδισμα επτά μονάδων για την Νέα Δημοκρατία (ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ)

Μια νέα δημοσκόπηση, της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, δίνει προβάδισμα επτά μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία-Οι αναποφάσιστοι και τα δύο σενάρια
Ενημερώθηκε: 23/05/19 - 20:48

Μια νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, δίνει προβάδισμα επτά μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές της Κυριακής

Πιο συγκεκριμένα-βλέπε γραφήματα-,η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει το 31% ενώ το κυβερνών κόμμα ακολουθεί με 24%. Αμφότερα τα δύο κόμματα έχουν αυξήσει τα ποσοστά τους σε σχέση με την έρευνα του Απριλίου, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ  ενισχύεται ελαφρώς περισσότερο, με συνέπεια να έχει μειώσει την διαφορά κατά μία μονάδα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

 

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής που μένει στάσιμο στο 7%, οριακά πάνω από την Χρυσή Αυγή που υποχωρεί κατά μισή μονάδα και βρίσκεται στο 6,5%. Ακολουθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα το οποίο ενισχύει το ποσοστό του κατά μισή μονάδα και μετράται στο 5,5%.

"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Το ποσοστό συσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ «σκαρφάλωσε» στο 60%, έναντι 54% τον Απρίλιο, ωστόσο έχει μεγαλύτερη διαρροή προς την Πειραιώς (15%), παρά προς τα κόμματα της κεντροαριστεράς ή αριστεράς όπως το ΚΙΝΑΛ ή το ΜέΡΑ25 (4 και 3% αντίστοιχα).

Η ΝΔ βελτίωσε την δική της συσπείρωσή κατά μία μονάδα, όμως είναι ήδη ψηλά, στο 84%.

Οι αναποφάσιστοι και τα δύο σενάρια

"

Με βάση τις εκτιμήσεις της Pulse ακόμα και η ψήφος των αναποφάσιστων δεν αρκεί ώστε να ανατρέψει ολικά το πλεονέκτημα της ΝΔ, όμως δύναται να μειώσει αισθητά την διαφορά

Στο καλύτερο σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές μπορεί να αποσπάσει το 29,2%, ενώ το χειρότερο ενδεχόμενο για την Νέα Δημοκρατία είναι το 31,8%, που σημαίνει πως το χάσμα περιορίζεται στις 2,6 μονάδες.

Στο άλλο άκρο, το χείριστο σενάριο για την Κουμουνδούρου τον φέρνει στο 24,2% το βράδυ της ευρω-κάλπης ενώ το βέλτιστο σενάριο για την ΝΔ την φέρνει στο 37,3%. Σε αυτόν τον συνδυασμό η διαφορά ξεπερνά τις 13 μονάδες.

"

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 21 και 22 Μαΐου σε πανελλαδικό δείγμα 1.208 ενηλίκων. Το περιθώριο λάθους είναι 2,8 ποσοστιαίες μονάδες.