Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Κόλαφος ο ιατροδικαστής: Πέθανε ακαριαία με 14 χτυπήματα

 
Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Ιατροδικαστής: Η Δώρα πέθανε ακαριαία από 14 χτυπήματα σε καρδιά και θώρακα-Επιχείρησαν να λιντσάρουν τον κατηγορούμενο Εμμ.Σοροπίδη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 04/07/18 - 18:11

Μέσα σε ένα εξαιρετικά τεταμένο κλίμα στην δίκη της άτυχης Δώρας Ζέμπερη, ήρθε να προστεθεί και η σοκαριστική κατάθεση του ιατροδικαστή που εξέτασε το άτυχο κορμί της.

Η Δώρα Ζέμπερη, δολοφονήθηκε με δεκατέσσερις σκληρές μαχαιριές,σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που συμπλήρωσε ότι ο θάνατος της Δώρας ήταν ακαριαίος.

"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΑ ΖΕΜΠΕΡΗ

Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

«Σας έκανε κάτι εντύπωση;» ρώτησε τον μάρτυρα ο εισαγγελέας της έδρας.

«Η πολλαπλότητα των κακώσεων που δείχνει μένος» είπε ο ιατροδικαστής, υποστηρίζοντας ότι δείχνουν ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για το εάν θα εξετάσει τον γενετιστή πραγματογνώμονα Γ. Φιτσιάλο, σύμφωνα με τον οποίο, βρέθηκε γενετικό υλικό και τρίτου προσώπου στα νύχια και στο μπουφάν της άτυχης Δώρας. Η διάσταση που υπάρχει ανάμεσα στην πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ και σε εκείνη του ιδιώτη, ο οποίος διορίστηκε από την οικογένεια, έχει προκαλέσει σωρεία ερωτημάτων...

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ο προϊστάμενος της Δώρας Ζέμπερη στη ΔΟΥ Πειραιά, υποστηρίζοντας ότι οι φάκελλοι που είχε στα χέρια της ήταν απλοί, ενώ όπου υπήρχε δυσκολία, την βοηθούσε. «Θεωρώ ότι δεν υπήρχαν απειλές για υποθέσεις που χειριζόταν, θα μου το είχε πει» ανέφερε.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου.

Επιχείρησαν να λιντσάρουν τον Σοροπίδη

"

«Φονιά να πεθάνεις, την κατάρα μου να έχεις, μας κατέστρεψες την οικογένεια», φώναζε προς τον 58χρονο κατηγορούμενο Εμμανουήλ Σοροπίδη, η μητέρα της άτυχης εφοριακού..

«Φέρε πίσω το παιδί μου αλήτη» φώναζε προς τον κατηγορούμενο ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη.

Οι φωνές και κραυγές της οικογένειας της 32χρονης εφοριακού, συγκλόνισαν όσους βρέθηκαν έξω και μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε να διεξαχθεί η δίκη σε ήρεμο κλίμα. «Καταλαβαίνουμε τον πόνο και την οργή σας. Αναζητούμε την αλήθεια και για να μπορέσουμε να απονέμουμε δικαιοσύνη πρέπει να υπάρχει ηρεμία», είπε απευθυνόμενη προς την οικογένεια της Δ. Ζέμπερη.

"Αυτός σκότωσε το παιδί και κανένας άλλος, ήξερε τι έκανε", είπε ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη ανεβαίνοντας στο βήμα του μάρτυρα να καταθέσει.

Υπενθυμίζεται πως ο 58χρονος, αρχικά είχε ομολογήσει ότι δολοφόνησε τη Δώρα Ζέμπερη, στη συνέχεια όμως σε συμπληρωματική απολογία του στις ανακριτικές αρχές ανακάλεσε, επιχειρώντας να επιρρίψει ευθύνες σε άλλους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί περίπου 10 ημέρες μετά το αποτρόπαιο έγκλημά του και σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο Εμμανουήλ Σοροπίδης αρχικά είχε υποστηρίξει στις αρχές πως είχε πάει στο νεκροταφείο για να κλέψει, εκεί τυχαία είδε την νεαρή γυναίκα, την οποία πλησίασε και απείλησε με μαχαίρι για να του δώσει την τσάντα της. Η 32χρονη, σύμφωνα με τον ίδιο, αντέδρασε, δεν άφηνε την τσάντα της και τότε εκείνος την χτύπησε με το μαχαίρι αρκετές φορές.