Δώρα Ζέμπερη: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του δολοφόνου της άτυχης 32χρονης εφοριακού

 
Δώρα Ζέμπερη: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του δολοφόνου της άτυχης 32χρονης εφοριακού

Ενημερώθηκε: 11/11/17 - 15:11

Δώρα Ζέμπερη: Μετά την προκλητική τοποθέτηση του 58χρονου δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη, που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την άτυχη εφοριάκό αλλά αυτή έφταιγε που ...έπεσε (14 φορές) πάνω στο μαχαίρι του, και την κατακραυγή που σηκώθηκε ο δικηγόρος του παραιτήθηκε από την υπεράσπισή του. Δεύτερη φορά ο αμετανόητος φονιάς «σκότωσε» τη Δώρα.

Ο δικηγόρος Νίκος Λουκόπουλος με ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ κάνει γνωστή την απόφασή του και εξηγεί τους λόγους αφού πρώτα σπεύδει να τονίσει πως από την πρώτη στιγμή σκοπός του δεν ήταν να δικαιολογήσει μια «ειδεχθή εγκληματική συμπεριφορά» αλλά να καταδείξει τις περιστάσεις κάτω από τις οποίες τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να παραιτηθεί από την υπόθεση, ο κ. Λουκόπουλος αναφέρει πως «ο κατηγορούμενος επέλεξε να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή με τον τρόπο που πίστευε ο ίδιος και δίχως να λάβει καθόλου υπόψη του τη νομική μου συμβουλή».

Την Παρασκευή ο 58χρονος καθ ομολογία δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού αποχώρησε στις 17:30 συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης από τα δικαστήρια, αφού προηγουμένως ανακριτής και εισαγγελέας τον είχαν προφυλακίσει. Η αστυνομία είχε στήσει μια πρωτοφανή επιχείρηση για να τον φυγαδεύσει από τα δικαστήρια.

Ο συγκεντρωμένος κόσμος περίμενε με άγριες διαθέσεις τον 58χρονο να αποχωρήσει και από τις δυο εισόδους του κτιρίου 9 με την αστυνομία να προσπαθεί να βρει τρόπους για ασφαλή διαφυγή του. Τελικά ο 58χρονος παρέμεινε εγκλωβισμένος στα κρατητήρια του κτηρίου 9 για περισσότερο από τρεις ώρες και ενώ στα δικαστήρια βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Δείτε εδώ καρέ καρέ τη φυγάδευσή του

Την ίδια στιγμή εξοργισμένοι συγγενείς και φίλοι της Δώρας επιτέθηκαν και χτύπησαν τον δικηγόρο του 58χρονου την ώρα που αυτός αποχωρούσε από τα δικαστήρια. Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για την προστασία του συνηγόρου, αλλά και πάλι κάποιοι πρόλαβαν και τον χτύπησαν τόσο όσο αυτός περπατούσε, όσο και όταν μπήκε μέσα στο ταξί για να φύγει.