Το δώρο του Προκόπη Παυλόπουλου στον πρίγκιπα Κάρολο που γύρισε το χρόνο πίσω και... τον άφησε άφωνο! (ΦΩΤΟ)

 
Το δώρο του Προκόπη Παυλόπουλου στον πρίγκιπα Κάρολο που γύρισε το χρόνο πίσω και... τον άφησε άφωνο! (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 09/05/18 - 17:57

Μία ιδιαίτερη έκπληξη επιφύλαξε στον πρίγκιπα Κάρολο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στην καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων, όταν τον υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο!

Το δώρο αυτό γύρισε πολύ πίσω το χρόνο! Πιο συγκεκριμένα, συλλέκτης βρήκε και έδωσε στην προεδρία το προσκλητήριο της βάφτισης του πρίγκιπα Φίλιππου- πατέρα του Κάρολου και συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ- που είχε γίνει στο Μον Ρεπό, στην Κέρκυρα, τον Οκτώβριο του 1921.

Πέρα από αυτό όμως, βρήκε και το μενού της δεξίωσης της βάφτισης, αλλά και την ανακοίνωση του δήμου Κέρκυρας για το γεγονός. Ολα αυτά, τα προσέφερε στον Κάρολο ο κ. Παυλόπουλος.

Μάλιστα, υπήρξαν σκέψεις να σερβιριστεί το ίδιο μενού στο αποψινό επίσημο δείπνο, που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Από την πλευρά του ο πρίγκιπας Ουαλίας δώρισε στον κ. Παυλόπουλο 6 πορσελάνινα πιάτα, κατασκευασμένα στο εργαστήριο της βασιλικής αυλής, αλλά και μία φωτογραφία του Κάρολου με τη σύζυγό του. Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του δώρισε και έναν επίχρυσο αμφορέα μινωικής τέχνης.

Από εκει και πέρα ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε τον πρίγκιπα Κάρολο και τη δούκισσα Καμίλα στο Προεδρικό Μέγαρο, αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας των δύο χωρών τονίζοντας: «Ποτέ δεν ξεχνάμε τον Λόρδο Βύρωνα, το Ναυαρίνο και τους κοινούς αγώνες που οι δύο χώρες δώσαμε σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Αυτή η επίσκεψή σας προσθέτει έναν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα φιλίας που έχουμε από τη σύσταση του ελληνικού κράτους».

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρίγκιπας Κάρολος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υποδοχή που του επεφύλασσε, μίλησε για τους στενούς δεσμούς φιλίας των δύο χωρών. «Έχω μόνο θερμά λόγια για τη σχέση των δύο χωρών. Ελπίζω και εύχομαι ότι θα μας δοθούν πολλές ευκαιρίες στο μέλλον να ξανασυναντηθούμε» επισήμανε.