Δύο οικογένειες Τούρκων αποβιβάστηκαν στην Ρόδο και ζητούν άσυλο

Δύο οικογένειες Τούρκων αποβιβάστηκαν στην Ρόδο και ζητούν άσυλο
Ενημερώθηκε: 21/09/16 - 18:26
Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Νέος πονοκέφαλος για την ελληνική κυβέρνηση και τις σχέσεις με την Τουρκία. Μετά την άρνηση παροχής ασύλου στους πρώτους τρεις Τούρκους στρατιωτικούς και την άρνηση που αναμένεται να ακολουθήσει και τους υπόλοιπους, νέες περιπέτειες θα απασχολήσουν την Υπηρεσία Ασύλου.

Δύο οικογένειες Τούρκων αποτελούμενες από 10 άτομα, δύο άντρες, δύο γυναίκες και έξι παιδιά, πέρασαν με βάρκα στην Ρόδο, συνελήφθησαν από το Λιμενικό και παραδόθηκαν στην Αστυνομία, για παράνομη είσοδο στη χώρα με σκάφος, από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Στους αστυνομικούς δήλωσαν ότι αιτούνται πολιτικό άσυλο, καθώς υποστήριξαν ότι διώκονται από την κυβέρνηση Ερντογάν για τα πολιτικά τους φρονήματα και φοβούμενοι για τις ζωές τους και τις ζωές των παιδιών τους, αναγκάστηκαν να περάσουν στην ελληνική Επικράτεια ζητώντας άσυλο... Οι δύο άντρες δήλωσαν πως στην Τουρκία εργάζονταν ως ιδιωτικοί υπάλληλοι, δίχως να επεκταθούν περισσότερο.

Το ερώτημα πλέον για τις ελληνικές Αρχές είναι αν υποθέσουμε ότι για τους Τούρκους στρατιωτικούς η απόφαση μοιάζει να είναι πιο εύκολη και σχετικά εξ ' αρχής ειλημμένη, το ερώτημα είναι τι θα πράξει η Πολιτεία ειδικά με τα παιδιά των οικογενειών αυτών και ειδικά όταν όλοι γνωρίζουν τι περιμένει τους αντιφρονούντες, ή "πραξικοπηματίες" ή οπαδούς του Γκιουλέν κλπ. κλπ.

Σχετικά Θέματα:

Πολιτικό άσυλο γιοκ για τρεις από τους πέντε Τούρκους Στρατιωτικούς