Έκλεβε από Υπουργεία και Δημόσιες Υπηρεσίες σφραγίδες και ταυτότητες υπαλλήλων και έκανε αναλήψεις!

Σεσημασμένος έκλεβε από Υπουργεία και Δημόσιες Υπηρεσίες σφραγίδες και ταυτότητες υπαλλήλων και έκανε αναλήψεις!
Σεσημασμένος έκλεβε από Υπουργεία και Δημόσιες Υπηρεσίες σφραγίδες και ταυτότητες υπαλλήλων και έκανε αναλήψεις!
Σεσημασμένος έκλεβε από Υπουργεία και Δημόσιες Υπηρεσίες σφραγίδες και ταυτότητες υπαλλήλων και έκανε αναλήψεις!
Σεσημασμένος έκλεβε από Υπουργεία και Δημόσιες Υπηρεσίες σφραγίδες και ταυτότητες υπαλλήλων και έκανε αναλήψεις!
Σεσημασμένος έκλεβε από Υπουργεία και Δημόσιες Υπηρεσίες σφραγίδες και ταυτότητες υπαλλήλων και έκανε αναλήψεις!
Ενημερώθηκε: 29/09/17 - 18:02
Θοδωρής Παναγιωτίδης

Συνελήφθη στο Χαλάνδρι, μετά από αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, ένας 43χρονος σεσημασμένος Έλληνας για διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία και απάτες.

Ειδικότερα, από το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου, συγκροτήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άνδρα, ο οποίος από τις αρχές του Σεπτέμβρη διέπραττε επανειλημμένα κλοπές σε Δημόσιες Υπηρεσίες καθώς και εταιρείες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 43χρονος προέβαινε στην διάπραξη συρρεόντων εγκληματικών πράξεων και συγκεκριμένα κλοπών, ακολούθως πλαστογραφιών και μετέπειτα απατών, με σκοπό την πλήρη εκμετάλλευση των κλοπιμαίων και την μεγιστοποίηση του κέρδους του. Συγκατηγορούμενη του δράστη για τη χρήση των πλαστών εγγράφων και για απάτες, είναι μία 32χρονη που αναζητείται.

Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης μετέβαινε σε Δημόσιες Υπηρεσίες (Υπουργεία, Δημαρχεία, Δικαστικές Αρχές και Νοσοκομεία), ακόμα και Ιδιωτικές εταιρείες και εκμεταλλευόμενος την προσωρινή απουσία ή έλλειψη προσοχής των υπαλλήλων, αφαιρούσε προσωπικά και υπηρεσιακά αντικείμενα όπως χαρτοφύλακες, laptop, σφραγίδες, κλειδιά οικιών και οχημάτων κλπ. Ακολούθως, απέκρυπτε τα κλοπιμαία σε σπίτι στο Μαρούσι, ενώ στον ίδιο χώρο είχε εγκαταστήσει πλήρη εξοπλισμό κατάρτισης πλαστών εγγράφων.

Στη συνέχεια και με βάση τα αφαιρεθέντα που είχε στην κατοχή του, ενεργούσε με τους παρακάτω τρόπους:

-Στις περιπτώσεις ανεύρεσης Τραπεζικών λογαριασμών πολιτών-θυμάτων, κατάρτιζε πλαστές εξουσιοδοτήσεις των θυμάτων προς την 32χρονη συνεργό του, η οποία με τη χρήση πλαστών ή κλεμμένων-τροποποιημένων ταυτοτήτων, μετέβαινε σε τραπεζικά καταστήματα και πραγματοποιούσε αναλήψεις χρηματικών ποσών.

-Στις περιπτώσεις ανεύρεσης Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, Αδειών Ικανότητας Οδήγησης ή άλλων εγγράφων που προέκυπταν τα προσωπικά στοιχεία των θυμάτων, προέβαινε είτε σε τροποποίηση των κλεμμένων ταυτοτήτων προσαρμόζοντας την φωτογραφία του είτε με πλαστές εξουσιοδοτήσεις και λοιπά πλαστά έγγραφα προέβαινε σε αγορές υλικών αγαθών ή σε αναλήψεις χρηματικών ποσών.

-Στις περιπτώσεις ανεύρεσης κλειδιών οικιών και ταυτόχρονης ταυτοποίησης της διεύθυνσης αυτών, δεν δίσταζε να κάνει διάρρηξη, να εισέρχεται σε αυτές και να αφαιρεί κοσμήματα, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

-Στις περιπτώσεις ανεύρεσης κλειδιών οχημάτων αφαιρούσε αυτά και τα χρησιμοποιούσε για την διάπραξη των κλοπών.

-Στις περιπτώσεις ανεύρεσης σφραγίδων Υπηρεσιών, τις χρησιμοποιούσε για κατάρτιση πλαστών εγγράφων.

 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες στο Γαλάτσι και στο Μαρούσι, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν πλήθος σφραγίδων, διαβατηρίων, δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, δελτίων δικηγορικής ταυτότητας, δελτίων μελών Ιατρικού Συλλόγου, δελτίο ταυτότητας Υπαξιωματικού Αεροπορίας, δελτίο ελευθέρας εισόδου σε Νοσοκομείο, μία έγχρωμη εκτύπωση υπηρεσιακού δελτίου ταυτότητας που φέρει φωτογραφία του δράστη, δελτίο Υπηρεσιακής Ταυτότητας Δικαστηρίου, δελτίο Υπουργείου και άδειες ικανότητας οδήγησης.

Επίσης βρέθηκε πλήθος καρτών από διάφορες τράπεζες, φωτογραφικές μηχανές, 22 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, μαχαίρια, σουγιάδες, θήκες ξιφιδίου, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, usb stick και σκληρών δίσκων, πλήθος κινητών τηλεφώνων, πλήθος κοσμημάτων, πολλά κλειδιά οχημάτων, οικιών και λοιπών χώρων, ένας ασύρματος, ένας φάρος και ένα σπρέι πιπεριού, δύο αυτοκόλλητα εκ των οποίων το ένα με την ένδειξη POLICE και το άλλο με το σήμα της Ελληνικής Αστυνομία και πλαστικές μεμβράνες οι οποίες αναγράφουν «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Από την έρευνα του Τ.Α. Αμαρουσίου καθώς και από την ταυτοποίηση των κατασχεθέντων αντικειμένων εξιχνιάσθηκαν 10 περιπτώσεις κλοπών από Δημόσιες Υπηρεσίες, όπως Υπουργεία, Δημαρχεία, Δικαστήρια, Νοσοκομεία κλπ., δύο κλοπές από Γραφεία Ιδιωτικών Εταιρειών, τρεις κλοπές από Γραφεία Ιδιωτικών Εταιρειών με ταυτόχρονη αφαίρεση και οχημάτων, μία κλοπή από οικία και δύο κλοπές από οχήματα.

Εκτιμάται ότι ο δράστης κατηγορούμενος, με την μεθοδολογία αυτή και με βάση τα ευρήματα στις κατ' οίκον έρευνες, έχει διαπράξει πάνω από 100 περιπτώσεις κλοπών.

Σημειώνεται ακόμη, ότι ο 43χρονος έχει απασχολήσει κατ' επανάληψη στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοιες πράξεις. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση επιπλέον περιπτώσεων κλοπών, συνεχίζεται.