Έκλεψαν πάνω από 26 τόνους γεωργικών λιπασμάτων από επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς

 
Έκλεψαν πάνω από 26 τόνους γεωργικών λιπασμάτων από επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς

Ενημερώθηκε: 10/01/22 - 13:57

Πάνω από 26 τόνους γεωργικών λιπασμάτων, αξίας άνω των 30.000 ευρώ, αφαίρεσε από επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς συμμορία, τη δράση της οποίας εξακρίβωσε το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις άνδρες (20, 22, 37 και 58 ετών) και μια 20χρονη, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη μια γυναίκα συνεργός τους, η οποία απέκρυπτε κλεμμένα λιπάσματα στην οικία της και μεσολαβούσε για την παραλαβή τους από τον 58χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ημαθία. Μάλιστα, σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του βρέθηκαν (κρυμμένες σε πλατφόρμα) και κατασχέθηκαν 165 συσκευασίες λιπασμάτων, τις οποίες είχε παραλάβει το προηγούμενο διάστημα.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται χθες το πρωί, όταν οι τρεις άνδρες και η 20χρονη (αδελφή του 22χρονου), ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από επιχείρηση σε περιοχή του Κιλκίς, 90 συσκευασίες με λιπάσματα, αξίας 1800 ευρώ. Αστυνομικοί τούς εντόπισαν να επιβαίνουν σε δύο οχήματα και τούς συνέλαβαν, ενώ σε έρευνα των οχημάτων και σε δύο εγκαταλειμμένα οικήματα, εντοπίστηκαν τα κλεμμένα λιπάσματα, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ακόμη ότι οι τρεις παραπάνω άνδρες, το τελευταίο δίμηνο διέπραξαν από κοινού επιπλέον εννέα κλοπές από επιχειρήσεις σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.