Έλληνας εξέδιδε περιοδικό με παιδική πορνογραφία στις ΗΠΑ

 
Έλληνας εξέδιδε περιοδικό με παιδική πορνογραφία στις ΗΠΑ

Ενημερώθηκε: 16/12/17 - 13:37

Μέχρι τις ΗΠΑ είχε φτάσει η δράση ενός «άρρωστου» 31χρονου Έλληνα που εξέδιδε περιοδικό πορνογραφικού υλικού με παιδιά μέσω ίντερνετ. Ο δράστης με τις «άρρωστες» ορέξεις έπεσε στα δίχτυα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αττική καθώς εντοπίστηκε και συνελήφθη.

ελληνικές αρχές

οικία

Οι ενημερώθηκαν από τον αμερικανικό οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) για την εμπλοκή του 31χρονου άνδρα. Μετά τη σχετική εντολή της εισαγγελίας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στην του, όπου εντοπίστηκαν αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση.

ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΒΙΑΖΕ ΤΗΝ 9ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας: «Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 31χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια, χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

71ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΣΕΛΓΗΣΕ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΕ ΔΟΛΩΜΑ 2 ΕΥΡΩ

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση που είναι καταχωρημένη στην οικία του 31χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 31χρονου σε περιοχή της Αττικής, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία».