Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες λειτουργούν σούπερ μάρκετ και καταστήματα σήμερα Μεγάλο Σάββατο

 
Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες λειτουργούν σούπερ μάρκετ και καταστήματα σήμερα Μεγάλο Σάββατο

Ενημερώθηκε: 01/05/21 - 08:32

Μεγάλο Σάββατο, ημέρα της Ανάστασης σήμερα με μέτρα για τον κορωνοϊό και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ.

Στις ανάγκες της ημέρας είναι προσαρμοσμένο το ωράριο των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων. Ήδη από τις 7 το πρωί άνοιξαν τα σούπερ μάρκετ και θα μείνουν ανοικτά μέχρι τις 7 το απόγευμα. Το υπόλοιπο λιανεμπόριο λειτουργεί από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το ωράριο λειτουργίας που αναφέρεται στην υπ' αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.26380/23-4-2021 κοινή υπουργική απόφαση ΦΕΚ (Β1682) εφαρμόζεται μόνο στις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ). Τα λοιπά καταστήματα τροφίμων του σημείου 22 του πίνακα της παρ.1Β του άρθρου 1 της ως άνω ΚΥΑ εξαιρούνται από το εν λόγω πλαίσιο.

Μεγάλο Σάββατο σε αρχαιολογικούς χώρους

Ο καιρός επιτρέπει μία βόλτα σήμερα στους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης μας. Οπως αναφέρει το ΥΠΠΟ το ωράριο των αρχαιολογικών χώρων διαμορφώνεται ως εξής

--Το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου, οι ανοικτοί αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν με ωράριο 08:30-15:30.

--Την Κυριακή του Πάσχα, 2 Μαΐου, οι αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί.

--Τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, οι αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το ισχύον ωράριο.

--Την Τρίτη του Πάσχα, σε συνέχεια του ΦΕΚ 1732/Β/27-4-2021 σύμφωνα με το οποίο η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2021 μεταφέρεται για το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα την Τρίτη 4 Μαΐου 2021, οι αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί.

Όπως σημειώνει το ΥΠΠΟΑ, τα αρχαιολογικά μουσεία, μνημεία και σπήλαια εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης της νόσου COVID-19.

Απαγόρευση κυκλοφορίας για το Μεγάλο Σάββατο

Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις 5:00 το πρωί έως τις 22:00, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, το ωράριο διαμορφώνεται από τις 5:00 μέχρι και τις 23:00. Σημειώνεται ότι στις 3 Μαΐου επαναλειτουργεί και η εστίαση μετά από έξι μήνες.