Επίθεση στον Μπουτάρη: Συγνώμη με κλάματα ζήτησε ο ένας κατηγορούμενος

Επίθεση στον Μπουτάρη: «Ζητώ ενώπιον του δικαστηρίου ταπεινή  συγνώμη στον κ. Μπουτάρη, συγγνώμη στον πατέρα μου»
Ενημερώθηκε: 23/05/18 - 15:45

«Συγγνώμη» από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη ζήτησε κλαίγοντας στην απολογία του στο Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας από τους δυο 20χρονους, που επιτέθηκε κατά του δημάρχου το περασμένο Σάββατο.

«Ζητώ ενώπιον του δικαστηρίου ταπεινή  συγνώμη στον κ. Μπουτάρη, συγγνώμη στον πατέρα μου», τόνισε ο ένας εκ των κατηγορουμένων στην απολογία του και εν συνεχεία  

Ο ίδιος σύμφωνα με το thestival.gr περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Γενοκτονία των Ποντίων  στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

«Κατέβηκα στις 19:00. Στο Λευκό Πύργο ο κόσμος άρχισε να αποδοκιμάζει και να βρίζει κάποιο πρόσωπο. Είχα αντιληφθεί τον Μπουτάρη. Μόλις ο κόσμος άρχισε να κινείται εναντίον του από ανοησία μου κατευθύνθηκα σε εκείνο το σημείο. Παρασύρθηκα λόγω της ηλικίας μου. Το έκανα από ανοησία. Η κίνηση μου ήταν απρεπής. Ναι από 6 χρόνων μέχρι τα 15 χρόνια έκανα γυμναστική τρέξιμο. Είναι συγκεκριμένα σημεία που μπορούσαν να κάνουν ζημιά. Τον χτύπησα στο στομάχι, δεν κάνει ζημιά στο στομάχι. Κατάλαβα το λάθος μου αμέσως μετά».

Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι Πόντιος και προέβη σε αυτή την πράξη λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον Κεμάλ, ενώ αναφερόμενος στην επίσκεψη του στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο μετά την επίθεση  σημείωσε ότι είχε δει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και είχε ντραπεί.

Δεν γνώριζε ποιος είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε από την πλευρά του, ο 36χρονος ομογενής από την Γεωργία που επιτέθηκε στον Γιάννη Μπουτάρη, ενώ και ο ίδιος εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του.

«Έβγαλα την μπλούζα για να χτυπήσω τον δήμαρχο. Δεν ήξερα κιόλας ποιος είναι. Αυτό που έκανα  ήταν πολύ μεγάλο λάθος. Προσπάθησα να κάνω ζημιά στο αμάξι».

Το ότι παρασύρθηκε από το νεαρό της ηλικίας του ανέφερε και ο δεύτερος 20χρονος που συνελήφθη. «Κατέβηκα με ένα δικό μου στην Αγίας Σοφίας. Δεν τον γιούχαρα. Λόγω της ηλικίας μου παρασυρθηκα. Το έχω μετανιώσει πικρά. Δεν τον χτύπησα. Απλά τον ακολουθούσα», σημείωσε.