Έπειτα από πολύμηνη έρευνα, η Ελληνική Αστυνομία εξιχνίασε υπόθεση διακεκριμένης κλοπής τιμαλφών από Ιερά Μονή σε ορεινή περιοχή του Δήμου Γρεβενών. Η κλοπή είχε διαπραχθεί στις αρχές Μαρτίου, με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας να ανακοινώνει τη σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος δύο αλλοδαπών, ηλικίας 36 και 59 ετών.
Η ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο ανδρών περιλαμβάνει βαρύτατες κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι αρχές αναζητούν επίσης ένα τρίτο, άγνωστο άτομο, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.
Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Γρεβενών, οι δράστες αφαίρεσαν το παράθυρο της Ιεράς Μονής, εισήλθαν στον χώρο και έσπασαν τον υαλοπίνακα μιας προθήκης. Από εκεί απέσπασαν:
- Χρυσαφικά και λίρες
- Διάφορα τιμαλφή
Η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται σε περίπου 3.000 ευρώ. Μετά την πράξη τους, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε όχημα και διέφυγαν.
Το Προφίλ των κατηγορουμένων
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι και οι δύο κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις κλοπών, γεγονός που ενισχύει την κατηγορία περί σύστασης εγκληματικής ομάδας.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών, ενώ το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων συνεχίζει το προανακριτικό έργο για την ταυτοποίηση του τρίτου εμπλεκόμενου προσώπου.