Ευθύμης Λέκκας: Τι είπε για το ενδεχόμενο νέας ισχυρής σεισμικής δόνησης στην Δυτική Ελλάδα

Ευθύμης Λέκκας: Τι είπε για το ενδεχόμενο νέας ισχυρής σεισμικής δόνησης στην Δυτική Ελλάδα
Ενημερώθηκε: 05/02/19 - 14:52

Σε υψηλά επίπεδα είναι η θωράκιση της Δυτικής Ελλάδας με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να είναι εξαιρετικά χαμηλός, δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, με αφορμή τη δόνηση των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα βορειοδυτικά της Πρέβεζας.

Ο κ. Λέκκας ενημέρωσε τα μέλη της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου -η οποία συνεδρίασε την Τρίτη- για τις ενέργειες, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί εκ μέρους του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

1

Όπως ανέφερε, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε η ετήσια επικαιροποίηση των υφιστάμενων επιχειρησιακών σχεδίων των Περιφερειών για την αντισεισμική τους προστασία.

Ο κ. Λέκκας υπενθύμισε στους συναδέλφους του σεισμολόγους ότι πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σε δηλώσεις για θέματα προγνώσεων, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν κοινωνική αναστάτωση.

Από τη δόνηση για λίγα λεπτά προκλήθηκε γενική διακοπή ρεύματος. Αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω ζημιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, οι οποίες σταδιακά αντιμετωπίζονται.