Φεύγουν στις 11 οι αγρότες από το Σύνταγμα - Τα επόμενα βήματα

 
Φεύγουν στις 11 οι αγρότες από το Σύνταγμα - Τα επόμενα βήματα

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 21/02/24 - 08:40

Μετά το μεγάλο συλλαλητήριο το απόγευμα της Τρίτης (20.02.2024) οι αγρότες έμειναν όλη τη νύχτα στο Σύνταγμα μαζί με τα 160 τρακτέρ τους ζητώντας από την κυβέρνηση πρόσθετα μέτρα στήριξης, κορυφώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, μετά από περίπου ένα μήνα στα μπλόκα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι αγρότες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί να αναχωρούν με τα τρακτέρ τους τμηματικά και συντεταγμένα, με βάση το σχέδιο που έχει φτιάξει η Αστυνομία. Θα φύγουν μέσω της Λεωφόρου Συγγρού και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την Εθνική Οδό. Από ένα σημείο και μετά θα χωριστούν, καθώς οι αγρότες από την Πελοπόννησο θα κατευθυνθούν προς την Κόρινθο. Να σημειωθεί όσοι αγρότες είχαν φτάσει με λεωφορεία στην Αθήνα, αναχώρησαν μόλις τελείωσε το συλλαλητήριο.

Η Τροχαία με την Αστυνομία είναι σε ετοιμότητα, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ για την αποχώρηση των τρακτέρ από το κέντρο της Αθήνας. Εξακολουθεί, πάντως, να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας.

Οι αγρότες πρόκειται σήμερα και αύριο να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα ώστε να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους. Όπως ανέφερε χθες ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων στην ΕΡΤ προσανατολίζονται είτε σε αποκλεισμό δρόμων, είτε θα προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποίησης.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν σύμφωνα με εκτιμήσεις 10.000 διαδηλωτές, αλλά και περισσότερα από 160 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Επιπλέον, αγρότες από όλη τη χώρα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με 112 λεωφορεία.

Εν τω μεταξύ, αγρότες από τη Θεσσαλία τονίζουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται ραντεβού με τον πρωθυπουργό, για να συζητηθούν τα ζητήματα που αφορούν τις καταστροφές στον Θεσσαλικό κάμπο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ