Φωτιά στα Γεράνεια όρη: Εντολή για εκκένωση στον οικισμό Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα

 
Φωτιά στα Γεράνεια όρη: Εντολή για εκκένωση στον οικισμό Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα

Ενημερώθηκε: 21/05/21 - 14:52

Εντολή για προληπτική εκκένωση στον οικισμό Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα, έδωσε πριν από λίγο η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς υπήρξε αναζωπύρωση κοντά στα σπίτια της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι απομακρύνονται με ασφάλεια, την ώρα που η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σχίνο Κορινθίας μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Στάχτη πάνω από 40.000 στρέμματα

Για δεύτερη ημέρα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά σε Κορινθία και Δυτική Αττική,. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη πάνω από 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ έχουν καεί και περιουσίες. Άγνωστος παραμένει ακόμη ο αριθμός των καμένων σπιτιών.

Μεγάλος αριθμός επίγειων δυνάμεων και το σύνολο των εναέριων δυνάμεων Πυρόσβεσης δίνουν μάχη με τις φλόγες, προσπαθώντας να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας.

φωτια

Τα κόκκινα σημεία αντιστοιχούν σε ενεργά μέτωπα

ο αρχηγός της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι μέχρι το βράδυ η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο

Τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία της πυρκαγιάς που μαίνεται σε Κορινθία και Δυτική Αττική, εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης. Λίγο αργότερα

Σύμφωνα με τον υπουργό στο σημείο επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς επίσης όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα διατέθηκαν στην πυρόσβεση (το ΜΕΤΠΕ, 8 Α/Φ, 10 PZL, 1 Σινούκ, 2 E/Π για συντονισμό από αέρος). Στην προσπάθεια για κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, υδροφόρες ΟΤΑ & εθελοντές πυρ/στες. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.