Γεμίζουν οι κλίνες covid - Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς

 
Γεμίζουν οι κλίνες covid - Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ενημερώθηκε: 28/08/21 - 23:03

Την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας δεν πέφτουν κάτω από 3.000 σε μέσο όρο και ήδη έχει σημάνει συναγερμός στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων από τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό των διασωληνωμένων, οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Δραματική είναι η επιβάρυνση στις εντατικές των νοσοκομείων όλης της χώρας εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Στην Κρήτη η πληρότητα φθάνει το 80%, στη Θεσσαλονίκη είναι άνω του 70%, ενώ και στην Αττική η πίεση αυξάνεται συνεχώς. Και με την επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου μόνο βελτίωση δεν αναμένεται. Καταλυτική ημερομηνία για τους επιστήμονες η 15η Σεπτεμβρίου καθώς θα κριθεί η διασπορά του ιού.

«Το εμβόλιο μας προστατεύει για να μην μπούμε στο νοσοκομείο ή να πεθάνουμε…. κανένα εμβόλιο δεν προκαλεί μακροχρόνιες συνέπειες» ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Επιστρέφουν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Αυγούστου, ανησυχία για τη διασπορά της πανδημίας

Η κίνηση στα λιμάνια είναι μεγάλη, ενώ διάχυτη είναι η ανησυχία για τη διασπορά του κορονοϊού. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιστρέφουν από τις διακοπές και λένε πως θα κάνουν κάποιο γρήγορο ή αυτοέλεγχο, προκειμένου να προστατέψουν τους οικείους τους, αλλά και τους ίδιους.

«Όσον αφορά την ανοσία, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού φαίνεται θα βοηθήσει η τρίτη δόση. Το ίδιο πιθανώς μπορεί να συμβεί και για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πριν 6-8 μήνες» τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Και νέες κατηγορίες εργαζομένων προστίθενται στη λίστα

Διευρύνεται συνεχώς ο κύκλος των επαγγελματικών κατηγοριών στις οποίες συζητείται να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Μετά τους υγειονομικούς η υποχρεωτική θεσμοθετήθηκε ήδη για εργαζόμενους σε ΚΑΠΗ και μονάδες απεξάρτησης.