Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η ενεργοποίηση της πλατφόρμας για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η ενεργοποίηση της πλατφόρμας για τους ελεύθερους επαγγελματίες
Ενημερώθηκε: 10/04/20 - 09:06

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myBusinessSupport, στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, όπου θα γίνεται η αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ από ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις με έως πέντε άτομα προσωπικό.

Προϋπόθεση είναι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να απασχολούν έως πέντε άτομα προσωπικό, ενώ δεν θα καταβληθεί επίδομα 800 ευρώ σε όσους επαγγελματίες ή επιχειρήσεις έχουν υποβάλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ κατά τους τελευταίους έξι μήνες. Αντίστοιχα, σε μια ομόρρυθμη εταιρεία, ή σε μια ετερόρρυθμη εταιρεία, δεν θα δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ για κάθε εταίρο.

Προσοχή. Από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ εξαιρούνται οι επιστήμονες οι οποίοι για τον μήνα Απρίλιο δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ εφόσον λάβουν μέρος στα επιδοτούμενα σεμινάρια τηλεκπαίδευσης και για τους οποίους η σχετική πλατφόρμα έχει ήδη ανοίξει

Οι ημερομηνίες πληρωμής

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, το επίδομα των 800 ευρώ για τους εργαζομένους που έχουν υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση, θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς στις 15, 16  και 17 Απριλίου. Υπολογίζεται δε, ότι οι πρώτοι δικαιούχοι θα ξεπεράσουν τις 500.000.

Τη Μεγάλη Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να καταβληθούν τα 400 από τα 600 ευρώ για τη στήριξη των επιστημονικών κλάδων, δηλαδή δικηγόρων κλπ., ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες – επιχειρήσεις με έως 5 εργαζομένους θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους μετά το Πάσχα.