Η Αθήνα απαντά με ψυχραιμία και τεκμηριωμένα στον Τσαβούσογλου

 
Διπλωματικές πηγές: Η Ελλάδα έχει απορρίψει με νομικά επιχειρήματα τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις

Ενημερώθηκε: 13/06/22 - 18:12

Απάντηση στη νέα επίθεση εναντίον της χώρας μας από τον Τούρκο ΥΠΕΞ , δίνουν διπλωματικές πηγές. 

Όπως αναφέρουν: «Η Ελλάδα έχει απορρίψει με νομικά επιχειρήματα βασισμένα στο διεθνές δίκαιο όλες τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις. Δεν θα μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση δηλώσεων. Έχουμε απαντήσει με χάρτες και επιστολές στο σύνολο των έωλων τουρκικών αιτιάσεων. Η Αθήνα απαντά με ψυχραιμία και τεκμηριωμένα».

Νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα ότι δημαγωγεί. Ειδικότερα είπε για τη χώρας μας ότι «Κλαίγεται στη διεθνή κοινότητα λέγοντας. Η Τουρκία θα μας επιτεθεί».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και στην έντονη αντιπαράθεση που είχαν πριν από έναν χρόνο μπροστά στις κάμερες στην συνέντευξη Τύπου που είχαν παραχωρήσει και θα μείνει στην ιστορία.

«Ο Δένδιας είχε πει πριν κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Άγκυρα ότι δεν θα πει κάτι αρνητικό και περιμέναμε ότι δεν θα το κάνει. Στην συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα προχώρησε σε σκληρές δηλώσεις. Και το λέω αυτό για να δείξω ποιος έχει αρνητική συμπεριφορά. Δεν περιμέναμε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να μας εγκωμιάσει στο Κογκρέσο ή στο ελληνικό κοινοβούλιο», είπε ο Τσαβούσογλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ