Η ελπίδα πέθανε στην Ελλάδα: Κάθε χρόνο γινόμαστε όλο και πιο απαισιόδοξοι

 
Η ελπίδα πέθανε στην Ελλάδα: Κάθε χρόνο γινόμαστε όλο και πιο απαισιόδοξοι

Ενημερώθηκε: 13/09/17 - 11:30

Η ελπίδα αγνοείται στην Ελλάδα, 2 χρόνια μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία καθώς παρά τα όνειρα που καλλιεργήθηκαν πριν τις εκλογές, πλέον των 85% των Ελλήνων είναι απασιόδοξοι και περιμένουν νέα κρίση το 2018.

Κάθε χρόνο οι Έλληνες γίνονται όλο και πιο απαισιόδοξοι, καθώς το ποσοστό μειώνεται χρόνο με τον χρόνο, και φέτος κατρακύλησε στο 52% η αισιοδοξία, όπως αναφέρει η Nielsen.

ύφεση

Tο 85% των ερωτώμενων πιστεύουν ότι η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε οικονομική και την επόμενη χρονιά, το οποίο ποσοστό σημειώνεται πως είναι το υψηλότερο ανάμεσα στις 63 χώρες που συμμετέχουν στην έρευνα της Nielsen ανά τον κόσμο.

εργασιακή

Μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, η Ελλάδα εξακολουθεί να καταλαμβάνει την πρώτη θέση αναφορικά με την ανασφάλεια -4 στους 10 Έλληνες ανησυχούν για την εργασία τους, ενώ ακολουθούν οι ανησυχίες για την οικονομία (35%) και τα χρέη/οφειλές του νοικοκυριού (24%), ανησυχίες που ξεχωρίζουν σταθερά οι Έλληνες τα τελευταία 4 χρόνια.

Οι Έλληνες κόβουν όλες τις δαπάνες

Τέλος, 8 στους 10 Έλληνες προσπαθούν σε σταθερή βάση να περικόψουν τα έξοδα του νοικοκυριού τους, σημαντικά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, εάν συγκριθεί με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (56%).

Ειδικότερα, οι κύριες ενέργειες των Ελλήνων για περικοπή των εξόδων συνεχίζουν να εντοπίζονται στη μείωση των δαπανών μέσω της αγοράς φθηνότερων ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων (68%), των περικοπών στα έξοδα για διασκέδαση εκτός σπιτιού (66%) και στα έξοδα για ρουχισμό (63%).

Στην Ευρώπη (85), ο δείκτης συνεχίζει την ανοδική του πορεία για ένατο συνεχές τρίμηνο. Μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, ο δείκτης αυξήθηκε σε 22 από τις 33 χώρες, ενώ έμεινε σταθερός σε τέσσερις από αυτές.

Μεταξύ των ανησυχιών που διέπουν τους Ευρωπαίους πολίτες, ο φόβος για τρομοκρατικές επιθέσεις (27%) για το δεύτερο τρίμηνο του 2017 ήταν αυξημένος κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες και εξακολουθεί να καταλαμβάνει την πρώτη θέση από το τελευταίο τρίμηνο του 2015. Ακολουθείται από τις ανησυχίες για την υγεία (19%), την εργασία (18%) και την οικονομία (18%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχής πτώση της θέσης της Ελλάδας σχετικά με την υγεία των πολιτών της

Κατάληψη από μεταλλωρύχους της Χαλκιδικής στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Επίθεση μελών του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία των τουρκικών αερογραμμών