Ηγουμενίτσα: Μετέφερε κοκαΐνη αξίας 400.000 ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ναρκωτικα

Ενημερώθηκε: 20/12/22 - 18:02

Ένας 59χρονος οδηγός φορτηγού συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα αφού στην κατοχή του βρέθηκαν 11,540 κιλών κοκαΐνης, αξίας 400.000 ευρώ. Το βαρύ όχημα έφτασε με πλοίο προερχόμενο από την Ανκόνα της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού η κοκαΐνη εντοπίστηκε σε παλετοθήκη που μετέφερε η νταλίκα του 59χρονου οδηγού στην Ηγουμενίτσα, έπειτα από ένδειξη του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Τα ναρκωτικά ήταν συσκευασμένα σε δέκα νάιλον συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους έντεκα κιλών και πεντακοσίων σαράντα γραμμαρίων (11,540).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το φορτηγό και η κοκαΐνη, ενώ ο 59χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, με κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

"Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για την αποτροπή εισαγωγής & διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα, εντοπίστηκε και συνελήφθη βραδυνές ώρες χθες από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, 59χρονος ημεδαπός για παράβαση άρθρων του ν. 4139/13 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών & άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Φ/Γ όχημα με οδηγό τον ανωτέρω, το οποίο εκφορτώθηκε από Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από την Ανκόνα Ιταλίας, εντοπίστηκε στην αριστερή παλετοθήκη του επικαθήμενου, κατόπιν ένδειξης του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «ΒΛΑΝΤ» ποσότητα κοκαΐνης, διαφόρων λογοτύπων, συσκευασμένη σε δέκα (10) νάιλον συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους έντεκα κιλών και πεντακοσίων σαράντα γραμμαρίων (11,540 kgs).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα και η εν λόγω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, ενώ ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

Σημειώνεται ότι η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης υπερβαίνει το ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ (400.000€)"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ