Ηράκλειο: Γυμνή, άγρια χτυπημένη από το σύζυγο και σε κατάσταση λιποθυμίας βρήκαν αστυνομικοί 56χρονη

 
Ηράκλειο: Γυμνή, άγρια χτυπημένη από το σύζυγο και σε κατάσταση λιποθυμίας βρήκαν αστυνομικοί 56χρονη

Ενημερώθηκε: 21/03/22 - 14:43

Γυμνή, χτυπημένη και σε κατάσταση λιποθυμίας, εντόπισαν αστυνομικοί του ΑΤ Φαιστού, το μεσημέρι της Κυριακής, μια 56χρονη γυναίκα που ζει τα τελευταία χρόνια μαζί με τον 62χρονο σύζυγό της στο χωριό Ζαρός του Δήμου Φαιστού.

Η γυναίκα φέρεται να είχε πολλαπλά τραύματα στο σώμα της, ενώ κατά την είσοδο των αστυνομικών μέσα στο σπίτι που βρισκόταν η γυναίκα, ο χώρος μύριζε γκάζι. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου διανυκτέρευσε στη ΜΕΘ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της και μεταφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Χειρουργική κλινική. Ο 62χρονος σύζυγός της συνελήφθη με τις κατηγορίες περί ενδοοικογενειακής βίας και επικίνδυνης σωματικής βλάβης,

Το ζευγάρι που ζει τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη έχει δύο παιδιά που ζουν στη Γερμανία τα οποία τις τελευταίες ημέρες αν και μιλούσαν με τον πατέρα τους, δεν είχαν καταφέρει να μιλήσουν με τη μητέρα τους. Φίλος των παιδιών που ζει εκτός Κρήτης κάλεσε το 112 και ενημερώθηκαν οι αρχές, που έφτασαν στο σπίτι του ζευγαριού.

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση άσκησε σε βάρος του 62χρονου που χτύπησε μέχρι λιποθυμίας την 56χρονη σύζυγό του, ο εισαγγελέας Ηρακλείου, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για σκοπούμενη πρόκληση σωματικής βλάβης με μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου και σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία, κατ’ εξακολούθηση.

Οι διώξεις σε βάρος του αποτυπώνουν τις σκληρές εικόνες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι τόσοι οι αστυνομικοί όσο και το πλήρωμα του ασθενοφόρου που έφτασε στο σπίτι του ζευγαριού, σε ορεινό χωριό του δήμου Φαιστού. Η γυναίκα, σύμφωνα με μαρτυρία διασώστη, βρέθηκε γυμνή πάνω στο στρώμα του κρεβατιού, βρεγμένη, με την μυρωδιά του ανοικτού γκαζιού να έχει εμποτίσει ακόμη και το σώμα της. Ο φερόμενος ως δράστης φέρεται να βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο.

Η γυναίκα παραμένει στο Βενιζέλειο νοσηλευόμενη στη Χειρουργική Κλινική σε κακή ψυχολογική κατάσταση.