Ηράκλειο: Στο εδώλιο η μητέρα και ο σύντροφός της για τον βασανιστικό θάνατο του μικρού Άγγελου

 
δικη

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 17/03/26 - 08:57

Ξεκινά σήμερα στο Ηράκλειο η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο: τον θάνατο του τρίχρονου Άγγελου μετά από συστηματική και βάναυση κακοποίηση. Στο εδώλιο κάθονται η 26χρονη μητέρα του παιδιού και ο 44χρονος σύντροφός της, οι οποίοι είναι ήδη προφυλακισμένοι, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες για τον θάνατο του αγοριού.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η αντίστροφη μέτρηση για τον μικρό Άγγελο ξεκίνησε στις 26 Ιανουαρίου 2025, όταν μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου σε κρίσιμη κατάσταση. Οι εξετάσεις αποκάλυψαν τη φρίκη που βίωνε το παιδί:

  • Βαρύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα.
  • Πολλαπλά τραύματα, εκδορές και εκχυμώσεις.
  • Καψίματα στο σώμα του που παρέπεμπαν σε κακοποίηση σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Η δωρεά οργάνων και η υπερασπιστική γραμμή

Στις αρχές Φεβρουαρίου, οι γιατροί διέγνωσαν παύση της εγκεφαλικής λειτουργίας του παιδιού. Με μια κίνηση υψηλής συμβολικής αξίας, η γιαγιά του, η οποία είχε αναλάβει την επιμέλεια, αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων του, δίνοντας ζωή σε άλλα παιδιά μέσα από την τραγωδία του εγγονού της.

Κατά τη διάρκεια της προδικασίας, οι δύο κατηγορούμενοι τήρησαν σκληρή στάση, αρνούμενοι την προσωπική ευθύνη και επιρρίπτοντας ο ένας στον άλλον την υπαιτιότητα για τα μοιραία χτυπήματα που οδήγησαν στον θάνατο του τρίχρονου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ