Ισόβια στον 62χρονο παιδοκτόνο: «Δεν είναι τρελός, είναι συμφεροντολόγος»

 
Ισόβια στον 62χρονο παιιδοκτόνο: «Δεν είναι τρελός, είναι συμφεροντολόγος»

Ενημερώθηκε: 21/03/18 - 23:36

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας στις πράξεις του 62χρονου που δολοφόνησε την 6χρονη Στέλλα, επιβάλλοντάς του την ποινή των ισοβίων.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και για περιύβριση νεκρού αδίκημα για το οποίο του επιβλήθηκε επίσης φυλάκιση 2 ετών. Το Δικαστήριο δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς του περί μειωμένου καταλογισμού, ούτε όμως του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, ή της ειλικρινούς μεταμέλειας.

«Τρελός δεν είναι, μόνο συμφεροντολόγος» είπε η μητέρα μετά την ανακοίνωση της ποινής. Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι αμφιταλαντεύτηκε και ο ίδιος για το θέμα του καταλογισμού, αν και πράγματι φαίνεται ότι έχει κάποια μορφή κατάθλιψης. Όπως είπε όμως του έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του μίλησε μόλις ένα λεπτό για το παιδί.

Ο παιδοκτόνος της 6χρονης Στέλλας καταθέτει: «Ήταν ατύχημα, δεν ήθελα να ξυπνήσω το γιο μου»

Διαβάστε επίσης: 

Νωρίτερα ο εισαγγελέας στην αγόρευση του είχε αναφέρει «Κράταγε την κοπελίτσα που ψυχορραγούσε μάγουλο με μάγουλο. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν του πέρασε από το μυαλό ότι το παιδί μπορεί να πεθάνει. Ούτε μπορώ να δεχθώ ότι κοίταζε το σπίτι για να μην ξυπνήσει ο γιος του. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο, γιατί πάνω σε μια πληγή δεν ρίχνεις αλάτι...Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχε καταλάβει ότι το παιδί του ψυχορραγούσε. Τρελός δεν είναι, συμφεροντολόγος είναι. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεν καταλήγουν σε φόνο. Τι να πω; Ότι τον καταλαβαίνω ότι προσπάθησε να κάνει τις δυο απόπειρες; Τις έκανε όμως; Ζητώ την ενοχή του ως εισήχθη».