Ήθελαν να "πυρπολήσουν" την δικαστικό Πόγκα

 
Ήθελαν να "πυρπολήσουν" την δικαστικό Πόγκα

Πηγή Φωτογραφίας: Photo αρχείου

Ενημερώθηκε: 02/06/16 - 18:44

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός μπορεί να χαρακτηριστεί το δέμα το οποίο κατέληξε στην πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών Ισιδώρας Πόγκα. Μπορεί να έμοιαζε με "μαϊμού βόμβα", ωστόσο τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια καταλήγουν ότι ο μηχανισμός αυτός ναι μεν δεν μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη αλλά μπορούσε να προκληθεί ανάφλεξη που ενδεχομένως θα προκαλούσε πολύ σοβαρά εγκαύματα σε εκείνον που θα το άνοιγε, αν όντως ενεργοποιούταν.

Μόλις πριν από λίγο εντοπίστηκαν και δύο μπαταρίες εντός του δέματος που τροφοδοτούσαν με τον απαραίτητο ηλεκτρισμό για ανάφλεξη τον μηχανισμό. Συγκεκριμένα, οι δράστες είχαν τοποθετήσει 7 φωτοβολίδες μέσα σε ένα κούφιο βιβλίο τις οποίες είχαν συνδέσει με καλωδίωση στις δύο μπαταρίες που προαναφέρθηκαν και το κύκλωμα θα λειτουργούσε ενδεχομένως μόλις άνοιγε κάποιος το κουτί, με έναν επίσης αυτοσχέδιο πυροκροτητή. Αυτό ενδεχομένως θα προκαλούσε ανάφλεξη στις φωτοβολίδες με τον κίνδυνο να προκληθεί πυρκαγιά και σοβαρά εγκαύματα σε αυτόν που θα το άνοιγε, άρα κρίνεται ως σοβαρή τελικά ενέργεια και όχι απλά ως απειλητική και προειδοποιητική, όπως διαφαινόταν αρχικά.

Η Ισιδώρα Πόγκα που είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών και έχει αναλάβει σοβαρές υποθέσεις, μεταξύ άλλων την παραπομπή υπόθεσης της Χρυσής Αυγής σε δίκη, έλαβε σήμερα ένα σημείωμα από το ταχυδρομείο για να πάει να παραλάβει έναν συστημένο δέμα, όπως και έπραξε. Πήγε στο ταχυδρομείο, παρέλαβε το δέμα και λίγο πριν το ανοίξει τελείως, αντιλήφθηκε ότι εξείχαν κάποια καλώδια με αποτέλεσμα σοφά να το αφήσει κάτω και να καλέσει τις Αρχές.

Οι άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που έφτασαν στη γειτονιά της πραγματοποίησαν με το ειδικό ρομποτάκι διάνοιξη του κουτιού με πίεση νερού ώστε να δουν το εσωτερικό του και να τον εξουδετερώσουν, αφού τα ειδικά σκυλιά ανιχνευτές δεν έδωσαν πριν, ένδειξη ύπαρξης εκρηκτικής ύλης, ώστε να αναγκάζονταν να προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Το κουτί μεταφέρθηκε στη συνέχεια στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να διευρευνηθεί η πιθανότητα τυχόν εντοπισμό γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων των δραστών που την στοχοποίησαν. Προνάκριση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αυτός ο ιδιαίτερος μηχανισμός υπενθυμίζεται πως είχε τοποθετηθεί μέσα σε "κούφιο" βιβλίο, όπως έχει γίνει στο παρελθόν από τρομοκρατικές οργανώσεις, που στις περιπτώσεις αυτές όμως ήταν κανονικές βόμβες με εκρηκτική ύλη, ενώ εδώ υπάρχει ένας νεωτερισμός που δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια και παραμένει άγνωστο εάν θα ήταν απόλυτα επιτυχής η ενεργοποίησή του.

Σχετικά Θέματα:

Σκόπιμη ενέργεια το δέμα στην δικαστικό Πόγκα με “μαϊμού” όμως βόμβα

Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο έξω από το σπίτι της δικαστικού Ισιδώρας Πόγκα