Κ. Καραμανλής: Θα κληθούν σε απολογία αυτοί που κλείδωσαν με το έτσι θέλω το αμαξοστάσιο

Κ. Καραμανλής: Θα κληθούν σε απολογία αυτοί που κλείδωσαν με το έτσι θέλω το αμαξοστάσιο
Ενημερώθηκε: 18/02/20 - 13:58

Σε απολογία θα κληθούν οι υπεύθυνοι για την αιφνιδιαστική κατάληψη στο αμαξοστάσιο Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν ακινητοποιημένα σήμερα τα τρένα και ο Προαστιακός, παρά τα όσα είχαν ανακοινωθεί χθες.

«Μια χούφτα εργαζομένων πήγε με το ''έτσι θέλω'', με τσαμπουκά, με νοοτροπίες που θυμίζουν άλλες εποχές και κλείδωσε το αμαξοστάσιο στον Ρεντή (…), μια οργανωμένη μειοψηφία έκανε παρακώλυση συγκοινωνίας, κατάληψη εργασιακού χώρου και δεν άφησε τους συναδέλφους τους να πάνε για να λειτουργήσει ο προαστιακός» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως θα ληφθούν «όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, ενώ από χθες στις 19.00 ελήφθη απόφαση συμμετοχής στην απεργία, δεν ειδοποιήθηκε το επιβατικό κοινό αλλά ούτε και η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ, «κάτι το οποίο δείχνει τον παραλογισμό του ελληνικού κράτους και της ελληνικής νοοτροπίας συγκεκριμένων συνδικαλιστών».

Ο κ. Καραμανλής κάλεσε τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν και να ανοίξει το αμαξοστάσιο, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά «οι συνέπειες θα είναι βαριές». Ανέφερε ακόμη ότι μετά από εντολή του Πρωθυπουργού, μίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ και θα κληθούν σε απολογία οι παραπάνω εργαζόμενοι, ενώ σε ερώτηση για το αν θα ελεγχθούν μόνο πειθαρχικά, απάντησε ότι η εκτελεστική εξουσία κινείται πειθαρχικά και η δικαστική με τις διαδικασίες που προβλέπει η δικαιοσύνη.

«Θέλουμε να στείλουμε καθαρό μήνυμα ότι δεν μπορεί μια συγκεκριμένη μειοψηφία ανθρώπων να κρατά σε ομηρία και συναδέλφους τους που θέλουν να εργαστούν αλλά το κυριότερο, τους ανθρώπους αυτούς που περίμεναν σήμερα να επιβιβαστούν τον προαστιακό» είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως «δεν υποκινήθηκαν οι απεργίες από εργατοπατέρες που ανήκουν στην Ν.Δ.» για να προσθέσει: «Δεν έχει σημασία από ποιους υποκινήθηκαν, σημασία έχει πως σήμερα ταλαιπωρήθηκε εκατομμύρια κόσμος».