ΚΑΙΡΟΣ 25/2/2019: Συνεχίζεται η κακοκαιρία με χιόνια, καταιγίδες, κρύο και ισχυρούς ανέμους

ΚΑΙΡΟΣ 25/2/2019: Συνεχίζεται η κακοκαιρία με χιόνια, καταιγίδες, κρύο και ισχυρούς ανέμους
Ενημερώθηκε: 25/02/19 - 07:39

Για σήμερα Δευτέρα 25/2/2019 η ΕΜΥ προβλέπει χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, ισχυρές καταιγίδες στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, αλλά και θυελλώδεις ανέμους. Στα ανατολικά και τα νότια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και πρόσκαιρα σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 8, στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 9 και στο νότιο Αιγαίο έως 10 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση θα υπάρξει στα δυτικά και τα βόρεια. H θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.  

 Αττική

Καιρός: προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και στα βόρεια ορεινά - ημιορεινά παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 07 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.  

Θεσσαλονίκη

Καιρός: προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον 2) έως 05 βαθμούς κελσίου. 

 Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία από το απόγευμα και από τα ανατολικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: από -04 (μείον 4) έως 05 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.  

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά Ελλάδα, δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία στο βορειοανατολικό Ιόνιο πιθανότητα τοπικών βρόχων η μεμονωμένων καταιγίδων. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες μέχρι 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα. Θερμοκρασία: από 02 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο. Παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στέρεας και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-300 μέτρα). Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια. Το βραδύ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, στα ανατολικά και νότια τοπικά 9 και στα νότια έως 10 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -02 (μείον 2) έως 08 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες καταιγίδες τόπους ισχυρές στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα δυτικά βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: στα βόρειας νεφώσεις με χιονόνερο η ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως το πρωινές που βαθμιαία θα σταματήσουν. Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα καταιγίδες τόπους ισχυρές. Το βραδύ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 πιθανώς πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: στα βόρεια από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς. Στα νότια από 07 έως 14 βαθμούς κελσίου.