Καιρός: Νέα προειδοποίηση-Έρχονται δυνατές πλημμύρες και χιόνια

Καιρός: Στα δύο η Ελλάδα: Κίνδυνος πλημμυρών στην κεντρική ΕλλΆδα, χιονοπτώσεις την ερχόμενη Δευτέρα στη βόρεια χώρα- Αναλυτική πρόγνωση (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 22/02/18 - 20:50

Καιρός: Από την Καθαρά Δευτέρα και έπειτα , βρισκόμαστε σε μία συνεχόμενη κακοκαιρία, έστω και με πιο ελαφρά φαινόμενα σε κάποιες περιοχές, που όμως αναμένεται να ενταθεί.

Τα αλλεπάλληλα βαρομετρικά χαμηλά που δέχεται η χώρα, συνοδεύονται από βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Ήδη παραμένει σε ισχύ για αρκετές περιοχές  έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ και επιπλέον αυτός ο καιρός θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.Όμως,η μετεωρολογική βόμβα αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, όπως έχουμε ήδη αναφέρει εδώ.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, έχει ήδη αναφέρει ότι από την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται σφοδρότατο κύμα ψύχους το οποίο θα σαρώσει κυρίως την Ευρώπη, αλλά θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και την Ελλάδα κυρίως την Βόρεια όμως.

Σήμερα επιστρέφει με μια νέα πρόγνωση στην οποία αναφέρει ουσιαστικά ότι θα υπάρχει χιονιάς στην βόρεια Ελλάδα, και βροχές με ένταση και ικανές να δημιουργήσουν πλημμύρες σχεδόν στην υπόλοιπη χώρα.

Τι αναφέρει:   

Μεγάλη προσοχή!
Στις περιοχές της κεντρικής ηπειρωτικής Ελλάδας και κυρίως της Θεσσαλίας τις επόμενες ημέρες καθώς ο κίνδυνος τοπικών πλημμυρών και περαιτέρω αύξησης της στάθμης χειμάρρων και ποταμών είναι μεγάλος εξαιτίας της διατήρησης βροχοπτώσεων που κατά διαστήματα δείχνουν να έχουν και ένταση αλλά και διάρκεια..
Αρκετά χαμηλά δείχνουν και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, να κάνουν την εμφάνισή τους και τα χιόνια κυρίως στη βόρεια Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα!
Όλες οι λεπτομέρειές για την κίνηση του έντονου ψύχους στην Ευρώπη και ποια περιοχή θα "χτυπηθεί" ιδιαίτερα, στο δελτίο καιρού εδώ;

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου